Hoşgeldiniz  

KADIN ÖRGÜTLERİ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

admin | 18 Şubat 2015 | Genel, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

sdv_kadinlarKADIN ÖRGÜTLERİ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ: ERKEK DEVLET ANTROPOZA GİRDİ. BU ANTROPOZLU KOCADAN BOŞANACAĞIZ. KADINLARI EŞİT YURTTAŞLAR OLARAK GÖREN BİR TOPLUMA EVRİLECEĞİZ.

Kadın örgütleri, her geçen gün artan kadın katliamlarının sorumluluğunu, “kadın erkek eşitliğini” reddeden, “kadınların erkeğin mülkü olduğu” görüşünü toplumda yaygınlaştırmaya çalışan siyasi anlayış olduğunu, açıkladı. Önceki gece TBMM’de Sebahat Tuncel’in AKP’liler tarafından saldırıya uğramasını da kınayan kadınlar “Kadına şiddeti teşvik eden bu zihniyete karşı mücadele etme kararını” tekrarladı.

Aralarında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Uçan Süpürge, Mor Çatı, KADER,  Kadın Partisi, İzmir Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Grubu, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği,  Kadın Haklarını Koruma Derneği, Eşit Yaşam Derneği  ve Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi  temsilcileri, yıllarını kadın mücadelesine vermiş olan kadın öğretim üyeleri  ve aktivistler İstanbul’da bir araya geldi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun çağrısı ile Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, “Son yıllarda katliama dönüşen kadın cinayetleri başta olmak üzere kadın haklarına yönelik her türlü saldırı” ele alındı. Toplantının ardından yapılan açıklamada “Erkek devlet antropoza girdi. Bu antropozlu kocadan boşanacağız. Kadınları eşit yurttaş olarak gören bir topluma evrileceğiz”  dendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SDV Girişimi Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi , “Nefsine hakim olamadığı için kadınları örtünmeye zorlayan, kadına sesli gülmeyi yasaklayan, mahallelerimize namus bekçileri IMG_0600diken, kadını eve kapatmaya çalışan zihniyet ülkenin üzerine kara bir bulut gibi çöktü. Çökmeye de devam ediyor. Büyük bir güç, bizi ortaçağ karanlığına doğru çekerken, tüm kurumlarımızı, tüm kazanımlarımızı, tüm değerlerimizi aşındırıyor, törpülüyor ve yok ediyor. Bu yolun sonu, önce biz kadınlar, sonra tüm toplum için büyük bir karanlık” dedi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığını belirterek şunları söyledi:

“Tecavüze uğrayan kadını çocuğunu doğurmaya zorlayan siyasi anlayış sokakta şiddeti ve tecavüzü teşvik etmektedir. Bu cinayetlerin birinci dereceden sorumlusu siyasi iktidardır. Bu toplumun erkeklerine, devletin tüm kurumları, annenin diz kapağından tahrik olman normal, dokuz yaşındaki kız çocuğuyla evlenebilirsin, tecavüz ettiğin kadın senin çocuğunu doğurmalı, mesajını veriyor. Şimdi Özgecan’ın arkasından döktükleri gözyaşlarına inanmamızı bekliyorlar” diye konuştu.

Eski KADER başkanı Çiğdem Aydın ise konuşmasında yaratılan şiddet ortamının sorumluluğunun siyasi iktidara ait olduğunu belirtti. Çiğdem Aydın “ Erkek devlet antropoza girdi, bu antropozlu kocadan boşanacağız” dedi. Toplantıya katılan kadınlar Aydın’ın sözlerini alkışlarla karşıladılar.

Kadınlar taleplerini söyle sıraladılar:

“CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ TEMEL ALAN YENİ BİR ANAYASA YAPILMALI”

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE İNDİRİM UYGULAMALARINA SON VERİLMELİ”

“KADINI 2. SINIF VATANDAŞ YAPAN BUGÜNKÜ ZİHNİYET MAHKUM EDİLMELİ”

“KADIN ERKEK EŞİT DEĞİLDİR DİYEN ANLAYIŞ MAHKUM EDİLMELİ”

“SİYASİLER KADININ NASIL GÜLECEĞİNE, NASIL GİYİNECEĞİNE, NASIL DOĞURACAĞINA MÜDAHALE ETMEKTEN VAZGEÇMELİ”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.