Hoşgeldiniz  

Kadın Futbol Ligleri Durumu Toplantıda Görüşüldü

admin | 09 Temmuz 2020 | Genel, Manşet, Spor, Türkiye, Üst Manşet A- A+

TFF Başkan Vekili Ali Düşmez başkanlığında TFF yetkilileri ve Türkiye Kadın Futbolu Birlik Yönetimi toplantısında pandemide verilen Kadın Futbol liglerinin durumu görüşüldü.

Recep Kenan/itvhaber.com

TFF Riva tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda Kadın Futbol ligleri 2019  – 2020 sezonu durumu ile 2020 / 2021 sezonu başlangıç tarihi ve statüsü hakkında önemli kararlar alındı.

Başkan Vekili Ali Düşmez, Rüştü Reçber, Hamit Altıntop’un yer aldığı TFF heyeti ve Türkiye Kadın Futbolu Birlik Yönetimi Riva tesislerinde bir araya gelerek pandemi tedbirleri ile ara verilen 2019  – 2020 sezonu Kadın Futbol ligleri ile ilgili durumu görüştü.

Toplantıda alınan kararla TFF onayına sunulan teklifle küme düşmenin olmaması istenen TFF Kadın Futbol Liglerinde mevcut durumun tescil edilerek, 1. Lige 4 takımın yükselmesi ön görülüyor.

3. ligdeki bütün takımlardan en iyi sezon ortalamasına sahip 24 takım, başarı göz önünde tutularak 2. Lige yükselmesi ön görülüyor.

Başkan Vekili Ali Düşmez, Rüştü Reçber, Hamit Altıntop’un yer aldığı TFF heyeti  ve Türkiye Kadın Futbolu Birlik Yönetimi toplantısında alınan kararlar şöyle:

2020 – 2021 Kadın Futbol ligleri Eylül ayında yeni sezona başlaması öngörülüyor.

 1.Ligde düşme yok ALG Antep takımı şampiyonlar liginde ülkemizi temsil edecektir. 2. Ligde düşme yok, ortalaması önde olan 4 takım birinci lige yükselecektir. 3.lig tüm takımların en iyi ortalamasına sahip 24 takım başarı göz önünde tutularak 2. Lige yükselecektir.

Diğer isteklerimiz statüyle ilgili görüşmede fikir birliği yapıp tüm isteklerimizi gerçekleştirecektir.

Kaynak: www.itvhaber.com

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.