Hoşgeldiniz  

KADIKÖYLÜLERDEN ŞİDDET MAĞDURU MUHABİRE DESTEK

admin | 09 Kasım 2015 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

gazeteci-adem-giden-saldiri-basin-aciklamasi-destek-kadikoy (0)Gazeteci, Kadıköy Life Dergisi Muhabiri Adem Giden’e kaçak sigara satıcıları ve “otopark değnekçileri” tarafından gerçekleştirilen fiili saldırıya meslektaşları ve Kadıköylülerden tepki.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ölümden dönen ve darp raporu alan Adem Giden’in Boğa Heykeli önünde gerçekleştirdiği protestoya destek veren Kadıköylüler tek bir ağızdan gazeteciye uygulanan şiddete tepki gösterdi.

gazeteci-adem-giden-saldiri-basin-aciklamasi-destek-kadikoy (6)

KADIKÖYLÜLERDEN ADEM GİDEN’E DESTEK

ATV ve Show TV ana haber bültenlerinden sonra medya organlarının tamamına yakınında gündeme oturan saldırı Kadıköylüleri harekete geçirerek basın mensuplarının maruz kaldığı şiddete tepkilerini göstermek üzere bir araya getirdi.

gazeteci-adem-giden-saldiri-basin-aciklamasi-destek-kadikoy (5)Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Yardımcısı Onur Temurlenk, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narini, Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin ve yardımcıları, Kadıköy mahalle muhtarlar, STK, ve oda yöneticileri ile temsilcileri ve meslektaşlarından oluşan kalabalık grup, muhabir Adem Giden’e destek için Kadıköy’de buluştu.

GÖRÜNTÜLÜ KAYTLA KANITLADI

Gazeteci Adem Giden, İstanbul’un göbeğinde yaşanan üzücü olayda soğukkanlılığını koruyarak darp anlarının hemen öncesinde cep telefonundan video kaydını başlatarak uğradığı saldırıyı kamuoyu önüne getirmişti.

Önce ATV ve Show TV’nin özel röportaj ile ana haber bültenlerinde duyurduğu gelişme, ardından tüm medya organlarının dikkatini Kadıköy’e çevirdi.

BASIN AÇIKLAMASI GÜNDEMDE

Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı gibi yaygın basın kuruluşlarının da katıldığı Boğa Heykeli önündeki basın açıklamasında Adem Giden’in şu sözleri, birçok televizyon, gazete ve internet haber portallarında gündem maddesi oldu;

gazeteci-adem-giden-saldiri-basin-aciklamasi-destek-kadikoy (3)

“HER BİR KAÇAK SİGARA TÜRK ASKERİMİZE, TÜRK POLİSİMİZE KURŞUNDUR…”

Evet, sigara sağlığa zararlı. Keşke kimse sigara içmese ama kimseye de “neden sigara içiyorsun” diyemeyiz. Ancak, kaçak sigara gerçeği bambaşka. Defalarca tespit edildi, kaçak sigaraların geliri, terör örgütlerine gidiyor. Satıcısı bunu biliyor ya da bilmiyor ama terör örgütleri metropollerdeki kaçak sigara ve tütün ürünleri satıcılığını en önemli gelir kaynakları arasında görüyor. Bu konuda acil yasa değişiklikleri ve yaptırımlar hayata geçirilmelidir. Çünkü her kaçak sigara ve tütün ürünleri, Türk askerimize ve polisimizi öldüren bir kurşun haline dönüşüyor. Terör örgütleri ile mücadelede bu yapılanmaların mali kaynaklarının kurutulması, en önemli faktörlerden biridir.

KALDIRIM DEĞNEKÇİLERİ, VATANDAŞIN CEBİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN!..

Aracınızı park edecek bir yer arıyorsunuz ve bulduğunuz yer kamunun ortak malı, yasal olarak herhangi bir ücretlendirmenin yapıldığı bir yer değil. Yanınıza birileri yanaşıyor, “şu kadar para verin aracınıza bakıyoruz” diyor. Parayı vermezseniz, magandaların davranışları nedeniyle hızla uzaklaşmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak bu noktada magandaları sevindiren ayrıntı şu; Çoğu kişi nasıl olsa otoparka para vereceğim, alsın madem şu parayı” diyerek magandaların amacına ulaşmasını sağlıyor. Bu konuda yeterli şikayet olmadığı için de emniyet güçlerimizin bazen eli kolu bağlanabiliyor. Sessiz kalmayın, kendi hakkınız olan kaldırım kenarlarına para ödemeyin.

gazeteci-adem-giden-saldiri-basin-aciklamasi-destek-kadikoy (3)gazeteci-adem-giden-saldiri-basin-aciklamasi-destek-kadikoy (4)

KAÇAK OTOPARKLARIN NE RUHSATI, NE DE SİGORTASI VAR…

Özellikle Kadıköy’de kafe, restoran ve apartmanının bahçesini yasa dışı otoparka çevirenler bir hayli fazla. Aracınız “Allah’a emanet.” Parasını ödüyorsunuz ancak, paranızla rezil oluyorsunuz. Kaçak otopark içerisinde meydana gelen irili ufaklı kazalarda hak sahibi bile olamıyorsunuz, çünkü sigortası yok. Ardından magandalar devreye giriyor, bağırıp çağırıyorlar, aracınızı alıp kaçmaktan başka çareniz kalmıyor. Bu konuda yetkili kurum ve kuruluşların harekete geçerek, Kadıköy’de yasa dışı çalışan otoparkların tespit edilmesini talep ediyoruz.

HUZURLU BİR İSTANBUL, MUTLU DÜNYA ZOR DEĞİL…

Zor günlerimde yanımda olan başta Kadıköy Life Dergisi ailemize ve Kadıköy halkına; Kadıköy Kaymakamı, Belediye Başkanı, kurum ve kuruluş temsilcilerine, Kadıköy’ün huzuru için gündüzünü gecesine katan Kadıköy Emniyet Müdürümüz Kenan Kurt’a ve personeline teşekkür ederim. Son olarak diyorum ki; Huzurlu bir İstanbul, mutlu bir dünya zor değil.

gazeteci-adem-giden-saldiri-basin-aciklamasi-destek-kadikoy (2)gazeteci-adem-giden-saldiri-basin-aciklamasi-destek-kadikoy (1)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.