Hoşgeldiniz  

Kadıköy’de pet-shoplarda hayvan satışı yasak

admin | 04 Aralık 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Belediye Meclisi’nde aldığı kararla Pet-Shoplarda vitrinlerde bekletilerek; kedi-köpek, tavşan gibi canlı hayvanların satışını yasakladı.

Kadıköy’de pet-shoplarda hayvan satışı yasak

Hayvanseverleri mutlu edecek uygulama

Nisan 2013`ten itibaren Kadıköy pet-shoplarda hayvan satışı yasaklandı

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Belediye Meclisi’nde aldığı kararla Pet-Shoplarda kedi-köpek, tavşan gibi canlı hayvanların satışını yasakladı.

Kadıköy Belediye Meclisi bugünkü toplantısında hayvan hakları için önemli bir adım attı. 90’nın üzerinde pet-shop’un bulunduğu Kadıköy’de, pet-shop vitrinlerinde sağlıksız koşullarda günlerce satılmayı bekleyen kedi-köpek , tavşan gibi evcil hayvanların satışını yasaklamak için Belediye Meclisi’ne bir teklif sunmuştu. Kamuoyunda olumlu tepki gören teklifi karara bağlamak için harekete geçen Kadıköy Belediye Meclisi, bugün bu teklifi tartışarak karara bağladı.

Belediye Meclisi’nde konuyla ilgili bir konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, pet-shop diye adlandırılan mağazalarda hayvanların günlerce hatta haftalarca vitrinlerde sergilendiğini, birçok doğal ihtiyacının karşılanmayıp, aşı takvimlerinin de tamamlanmadığını söyledi. Başkan Öztürk şöyle konuştu “Hayvan severlerin görüşleri doğrultusunda hazırlanan bu teklif ile önemli bir sorunu çözmüş olacağız.”

Beledi Meclis`inde yapılan oylama sonucunda, Ak Parti’li meclis üyelerinin desteğiyle pet-shoplarda hayvan satışının yasaklanmasına ilişkin karar oybirliğiyle alındı. Karar 1Nisan 2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. Meclis oturumunda Kadıköy’deki pet-shop sahiplerinden bazıları da hazır bulundu.

Ak Parti Kadıköy Meclis Grup Başkan Vekili Fatih Kaya da tasarıyı grup olarak desteklediklerini belirterek,alınan kararın hayırlı olmasını diledi. Kararın yasalaşmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden pet-shop sahipleri, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ü alınan karardan dolayı tebrik ettiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.