Hoşgeldiniz  

Kadıköy Haydarpaşa Garı’ndaki Kitap Yolculuğu Sona Erdi

admin | 14 Haziran 2017 | Genel, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Garı’nda düzenlediği CHP lideri Kılıçdaroğlu ile birlikte 325 bin kişinin ziyaret ettiği ve 2 milyon kitap satıldığı 9. Kadıköy Kitap Günleri sona erdi.

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği 9. Kadıköy Kitap Günleri sona erdi. Kitap Günleri’ni 325 bin kişi ziyaret etti.  2 milyon kitap satıldı. 114 söyleşi ve atölye yapıldı, bine yakın yazar kitabını imzaladı.

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Garı’nda düzenlediği 3 Haziran’da başlayan Kitap Günleri sona erdi. 11 Haziran’da sona eren Kadıköy Kitap Günlerini 325 bin kişi ziyaret etti.  2 milyon kitap satışıyla Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşen kitap yolculuğu sona erdi.

Çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan, bu yılki Kitap Günleri’nin Onur Konuğu oldu. Yayıncılık Onur Ödülü’nün şu anda cezaevinde olan Cumhuriyet gazetesi Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay’a, Çizgi Roman Ödülü’nün Suat Yalaz’a verildiği Kitap Günleri’nde 114 söyleşi ve atölye ve film gösterimi yapıldı.

Kitap Günleri’nde aralarında İrfan Değirmenci, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Haydar Ergülen, Enis Batur, Yekta Kopan, Ercan Kesal, Hüsnü Mahalli, İbrahim Kaboğlu, Fatih Portakal, İhsan Eliaçık, İoanna Kuçuradi, Sevin Okyay, Özgür Mumcu, Ataol Behramoğlu, Mert Fırat,  Mine Kırıkkanat, Hasan Ali Toptaş, Türkan Şoray, Nihat Sırdar, Sunay Akın gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci İstanbullularla buluştu. Kitaplarını imzaladı, söyleşi yaptı.

Kısa Film Kolektifi’nin film gösterimlerine ve söyleşilerine de ev sahipliği yapan Kitap Günleri boyunca özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği pek çok atölye düzenlendi. Felsefe, Origami, Karikatür, Yaratıcı Yazarlık, Dedektiflik, Hikâye Yazma, Portre Çizim ve Masal Terapisi atölyelerinde çocuklar neşeli saatler geçirdi.

Tümüyle Kadıköy Belediyesi olanaklarıyla gerçekleşen Kitap Günleri için 10 bin metrekarelik peronlar ve tüm trenler Kadıköy Belediyesi tarafından temizlendi ve onarıldı. Kitap Günleri’nde elektrik, temizlik, teknik, tasarım, organizasyon, güvenlik, iletişim, sağlık, ulaşım vb. olmak üzere 200 Kadıköy Belediyesi personeli çalıştı.

Her gün 3 noktadan Haydarpaşa Garı’na sürekli ring seferlerinin yapıldığı Kitap Günleri’ni sadece Kadıköylüler değil İstanbul ve çevre illerden okurlar ziyaret etti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ZİYARET ETTİ

İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği Kitap Günleri’ni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaret etti.  Kitap Günleri’ni Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu eşliğinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamza Çebi, CHP Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ile birlikte gezen Kılıçdaroğlu etkinlik hakkında bilgi aldı. Yazarların imza masalarına uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na okurların da ilgisi oldukça yoğundu.

NUHOĞLU: İNSANLAR KİTAPLARA VE HAYDARPAŞA’YA SAHİP ÇIKIYOR

Kitap Günleri’ne ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu şöyle konuştu; “Tarihi Haydarpaşa Garı ile kitapları buluşturduk. Geçtiğimiz yıl 5 gün süren Kitap Günleri’ni 110 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl 9 gün yaptık ve 325 bin kişi ziyaret etti. Bu çok güzel bir şey. Haydarpaşa kamusal bir alan ve insanlar buraya “burası bana ait” duygusu ile geldi. Kamusal alanına ve kitaplara sahip çıktı. İyi bir şey yaptığınız zaman mutlaka yerini ve karşılığını buluyor. İyi bir şey yaptığımızı buraya gelen insanların yüzünden, sesinden anlıyoruz. Bütün kalabalığa rağmen insanların yüzünde tebessüm vardı. Bu tebessümü sağlayabildiğimiz için guruluyuz.

Kitap Günleri’nin bütün organizasyonu belediye çalışanlarımız tarafından yapıldı. Ben özverili çalışmaları nedeniyle tüm çalışanlarımıza ve katılan herkese teşekkür ediyorum.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.