Hoşgeldiniz  

İşverenlerle İş Arayanlar İSKİF’te Buluşuyor

admin | 07 Kasım 2014 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

isverenlerle _is Arayanlar _iskif_teİş arayanlarla işverenleri bir araya getiren “İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı” kapılarını 4’üncü kez açtı. İşverenlerle iş arayanlar İSKİF’te buluşuyor

Düzenlediği eğitim, seminer, konferans ve panellerle iş arayanları ve işverenleri aynı çatı altında buluşturan İSKİF 2014’ün açılış törenine; İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, Bakırköy Kaymakamlar, İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ile beraber çok sayıda akademisyen, iş veren ve firma yetkilisi katıldı.

Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen programda katılımcılara hitap eden Vali Şahin, düzenlenen fuarın işgücü üzerindeki etkisine değinerek, “Ülkemizin, hatta gelişmiş gelişmemiş bütün dünya ülkelerinin en büyük sorunu istihdamdır. Ama ondan da sorunlu olan bir şey varsa o da istihdam edilecek nüfusun kariyerlerinin belirlenmesi ve bu konu üzerine de yetiştirilmesidir. Pazardaki işgücü üzerindeki arz ve talebin uyumlaştırılabilmesidir. Dolayısıyla bu fuarlar hem piyasanın beklentisi olan kariyerlerin ve ihtiyacın ne olduğunu hem de arz edilen iş gücünün ne olduğunu bilme ve bu ikisini uyumlaştırma noktasında büyük önem taşıyor” dedi.

İşsizlik konusunda asıl meselenin nitelikli işgücü oranını arttırmak olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Bugün 240’ın üzerinde firma kariyer günlerimize destek veriyor. Önümüzdeki 4 gün boyunca başta öğrencilerimiz olmak üzere daha nitelikli iş arayan gençlerimiz ve işsizlerimiz burada yatırımcılarımızla buluşarak en azından kendi durumlarını gözden geçirmiş oluyorlar. Ama bizim için önemli olan nitelikli işgücü sayısını arttırmak. İŞKUR, Milli Eğitim ve konuyla ilgili diğer kurumlarımız bu konuda bir hayli gayret gösteriyor ve önemli çalışmalar yapıyorlar” dedi.

Fuarın İstanbul’da düzenlenmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahin, “İstanbul, Türkiye nüfusunun %18’ini barındırıyor. Ama iş yeri ve istihdam oranlarına baktığınızda ülkemizin yüzde 30’unu oluşturuyor. Dolayısıyla İstanbul bu sorunu avantajları ve dezavantajları ile doğrudan yaşayan bir şehir. Bu yüzden fuarın İstanbul’da düzenlenmiş olması, hem ülkemize hitap etme noktasında hem de İstanbul’un kendi yaşamış olduğu istihdam, işsizlik ve nitelikli iş gücü bulamama sorununa çare olması noktasında önemlidir” dedi.

Konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte İSKİF 2014 İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı’nı ziyarete açan Vali Şahin, fuar alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Bireylerin topluma girmesi ve sosyal yaşantılarını güçlendirmesi için istihdam olanaklarının artırılması ve işsizliğin azaltılması amacı ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenen fuar, 8 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

Haber: Fahri Aksüt / İstanbul Ajansı

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.