Hoşgeldiniz  

İstanbul’un ilk kent radyosu yayında

admin | 22 Şubat 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

radyo_istanbulİstanbul’la ilgili “anlık” habere anında ulaşabileceğinizinternet radyosu, Radyo İstanbul Ajansı tanıtım toplantısı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla yapıldı.

Vali Mutlu, radyonun ilk programında Gezegen Mehmet’in konuğu oldu.

İstanbul’la ilgili “anlık” habere anında ulaşabileceğiniz Radyo İstanbul Ajansı, “Şehri Dinleyin” sloganıyla yayın hayatına başladı. İstanbul`un ilk internet radyosu olan Radyo İstanbul Ajansı’nın tanıtım toplantısı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Mutlu’nun yanı sıra İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Sabri Kaya, İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gezegen Mehmet ve Özay Şendir gibi ünlü radyocular katıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaptığı konuşmada, “Şehri Dinleyin” sloganıyla yayın hayatına başlayan radyonun İstanbul’un tercümanı olacağını söyledi. Sadece İstanbul temalı dijital yayın gerçekleştirecek radyonun kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Vali Mutlu, “2011 yılının Şubat ayında faaliyetine başlayan İstanbul Ajansı, 2 yıldır şehrin haber ve bilgi kaynağı olmaya devam ediyor” dedi.

24 saat yayın yapacak olan radyonun, hava durumu, yol durumu, deniz ulaşımı başta olmak üzere İstanbul’un özel haberlerini canlı bağlantılarla dinleyicilerle paylaşacağını ifade eden Vali Mutlu, “Yaklaşık iki aydır test yayınlarını başarıyla tamamlayan radyomuza ayrıca gönlü geniş olan İstanbul Sevdalısı radyocu, televizyoncu, gazeteci ve sanatçı dostlarımızda haftada bir saat olmak üzere destek verecekler. Basta Kızılay, Yeşilay, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi kamu yararına çalışan STK`larımız radyomuzda projelerini, etkinliklerini, çalışmalarını dinleyici ile buluşturacaklar” diye konuştu.

Kral FM Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Akbay (Gezegen Mehmet) ise büyük kentlerin, kent radyosu olduğunu belirterek, yerel mantıkla yayın yapan radyolara ihtiyaç olduğunu söyledi. Gezegen Mehmet, radyo yayınlarının hızla karasal yayından dijitale geçtiğini de sözlerine ekledi.

Özay Şendir de radyonun İstanbul’la ilgili çok güzel çalışmalara imza atacağını ifade etti.
Gönüllü radyocular çalışacak

İstanbul’a dair bütün gelişmeleri ve güzellikleri İstanbullularla paylaşacak radyonun Jingle’ları Ayna Grubu’ndan Erhan Güleryüz tarafından yapıldı.

Kültürün, müziğin ve şehrin kalbi olan Radyo İstanbul Ajansı, deneyimli editörleri, usta programcıları ve profesyonel prodüksiyonlarıyla İstanbul’a dair bütün gelişmeleri dinleyicilerine aktaracak.

Gezegen Mehmet, Erhan Güleryüz, Özay Şendir, Afrikalı Ali, Arzu Kaya, Elife Yılmaz, Umut Öztürk, Onur Sakar ve daha birçok ünlü radyocu, haftada bir gün Radyo İstanbul Ajansı’ndan seslenecek dinleyicilerine…
Yine İstanbul’un fikir adamları, İstanbul’un hanları, İstanbul şarkıları, İstanbul’un mimarları, İstanbul’un tarihi vakıfları, İçinden İstanbul geçen filmler, İstanbul’un kültür sanat hayatı, İstanbul’un camileri ve İstanbul lezzetleriyle yedi tepeli şehir yeniden tanıtılıyor İstanbullulara…

Radyo İstanbul Ajansı`nın programları

Radyoda gün, “İstanbul’da Sabah” programıyla başlıyor. İstanbul’a dair uyarılar (su ve elektrik- telefon bağlantısı) ve İstanbul’un hava ve yol durumu İstanbulluların hayatını kolaylaştırıyor.
Hayatın içinden aktüel konuların konuşulduğu “İstanbul Tadında” programında Mustafa Alcan, öğle vakitlerini neşelendirecek.

Birsen Kuzucanlı “Gün Ortası” programıyla; dünyada, Türkiye’de ve İstanbul’da olup bitenleri, “deprem ve diğer afetlerle ilgili güvenilir bilgilinin kaynağı olan İstanbul AFAD radyosuyla aynı anda Radyo İstanbul Ajansı’nda sunuyor.

“Sokaktan Canlı” programında, İstanbul İl Özel İdaresi ve İstanbul Valiliği’nin yatırımlarıyla hayat bulan okullar, hastaneler ve sağlık ocaklarından canlı yayın yapılıyor. Ömer Çelik ve Bekir Kaplan ‘hizmeti’ yerinde ve halkla konuşuyor.

Bilim adamları, yazarlar, şairler, gazeteciler ve sanatçılar Özlem Süyev’e İstanbul’u anlatıyor. “İstanbul’a Dair” programında İstanbul hikayeleri ve efsaneleri dile geliyor. Ömer Çelik İstanbul’da Akşam programında sazıyla sözüyle İstanbulluların akşamına eşlik ediyor…

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.