Hoşgeldiniz  

İstanbul’un deprem çalışmaları Bursa’ya örnek oluyor

admin | 04 Ekim 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Bursa, Türkiye’nin en büyük depreme hazırlık projeleri kapsamında İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’ni örnek alıyor.

İstanbul’un deprem çalışmaları Bursa’ya örnek oldu

Bursa, Türkiye’nin en büyük depreme hazırlık projeleri kapsamında İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’ni inceleyecek.
Bursa İl Genel Meclisi, Türkiye’nin en büyük depreme hazırlık projeleri kapsamında ‘İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’ni (İSMEP) inceleyecek.

Bursa İl Genel Meclisi, Ekim ayı olağan ilk toplantısında, İstanbul’un büyük bir depreme karşı her açıdan hazırlıklı olması maksadıyla İstanbul Valiliği başkanlığında yürütülen “İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi”ni inceleme kararı aldı. Dünya Bankası’nın verdiği 419 milyon 800 bin avroluk kredi ile birlikte toplam 969 milyon 800 bin avroluk kredi kullanılan İSMEP’in Bursa’da uygulanabilirliğinin araştırılacak.

İl Özel İdaresi’nin çalışması bu konuda örnek

İnceleme komisyonunda yer alan Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, “Ülkemiz sismik açıdan dünyanın en aktif bölgelerindendir. Nüfusunun yüzde 70’i deprem riski yüksek olan alanlarda yaşıyor. Topraklarının yüzde 66’sı aktif fay bölgelerinde bulunuyor. Son yüzyılda meydana gelen afetlerin yol açtığı kayıpların yüzde 64’ü ve hasar gören binaların yüzde 75’i depremlerden kaynaklanmıştır. Depremlerde can ve mal kayıplarımızı asgariye indirebilmek için yeni yapıların ilgili kural ve yönetmeliklere uygun inşa edilmesi, deprem güvenliği yeterli olmayan yapılarımızın yıkılıp yeniden yapılması veya güçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bursa olarak depreme hazırlıklı olmak zorundayız. Gayemiz bir an önce kamu binalarımızı güçlendirmektir. İstanbul İl Özel İdaresi bu konuda örnek bir çalışma başlattı. Yapılan hazırlıkları yerinde inceleyecek ve zaman kaybetmeden gerekli müracaatlarımızı yapacağız” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.