Hoşgeldiniz  

İstanbul’daki Karslılar ‘Kaz Gecesi’nde Buluştu

admin | 18 Şubat 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

Kars_kaz_gecesiSerhat diyarı Karslıları bir araya getiren, Kar_Der’in düzenlediği ‘Kaz Gecesi’ organizasyonu, İstanbul Ümraniye’deki Saloon Princess’te yoğun katılım ile gerçekleşti.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Serhat diyarı olarak anılan başta Kars olmak üzere Iğdır ve Ardahan illerinin mensubu olup İstanbul’da yaşayanların tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak, bölgenin kültürünü yaşatmak, İstanbul’da ve İstanbullulara tanıtmak amacı ile kurulan, Kars ve Yöresi Sosyal Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği (KAR-DER)’in düzenlediği “Kaz Gecesi” organizasyonu, Ümraniye Saloon Princess’te bölge halkı ve misafirlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

KAZ GECESİNDEN FOTOLAR Tıkla

Yerel sanatçılar olan aşıkların da sahne aldığı ve bölgenin önemli kültürel özelliklerinden olan aşık geleneğinden de örneklerin verildiği geceye CHP İstanbul Miletvekilleri Celal Dinçer ve Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Rahman Baki, CHP Ataşehir İlçe Yöneticileri, Ataşehir Belediyesi’nden bazı birim müdürleri, Kars ve bölgeye ait derneklerin başkan ve yöneticileri, Adalet ve Kalkınma Partisi Ataşehir Belediye Meclis üyesi Şengül karslıoğlu, CHP Ataşehir eski İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, Dernek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda bölge halk katıldı.

1500 kişinin üzerinde katılımın gerçekleştiği “Kaz Gecesi”nde Aşık geleneğinin önde gelen temsilcisi Halk Ozanı Aşık Maksut Feryadi’nin sahnede bölge havaları ile duygulandırırken okuduğu Cumhuriyetin 75, yılında yazdığı Cumhuriyet destanı şiiri ile duygulara zirve yaptırdı.

Kültür ve Turizm Bakalığından Devlet Sanatçısı ünvanlı Bedri Ayseli ve Burhanettin Yıldırım’ın Türküleriyle adeta salonun tamamına yakının halaya katıldığı coşkulu gecede, bölge yemek kültürünün en önemlisi geceye de adını veren “Kaz” servisi yapıldı.

Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez’in yaptığı açış konuşmasında; katımcılara teşekkür ederek, Kars ve bölgenin kültür ve yemeklerinin İstanbul’da tanıtımını amaçladıkları bu toplantıya katılımın bu ölçüde yüksek olmasına sevindiğini söyledi.

Gecede kısa bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Cumhuriyet her ne kadar Sivas’ta kuruldu dense de aslında Kars’ta kuruldu. Her masada en az bir tanıdığım var. Yani bende bir Karslı sayılırım.”dedi.

Konuşmalar sonrası dernek çalışmalarına katkıları bulunanlara plaket verilirken yapılan konuşmada özellikle; Ataşehir Belediye Başkanı’nın Koruması Aşkın Şık’a teşekkür eden Kas-Der Başkanı Orhan Çerkez bir katkısı bulunan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

KARS’TA TARİH İZLERİ Tıkla

ANTİK  ANİ HARABELERİ Tıkla

ANİ HARABELERİ MAKALE Tıkla

KARS ‘UCUBE’ YIKILIŞ

TIKLA

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.