Hoşgeldiniz  

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Hız Kazanıyor

admin | 06 Ocak 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

kentsel dönüşümÇevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kağıthane`de Huzur, Şişli`de Ayazağa ve Küçükçekmece`de Kartaltepe mahallelerinde deprem riski taşıyan alanda kentsel  dönüşüm için yıkım törenine katıldı.

Kentsel dönüşüm kapsamında, İstanbul’un çeşitli ilçelerinde risk taşıyan alanlarda sürecek yıkım çalışmaları törenle başladı.

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Hız Kazanıyor

Kentsel dönüşüm kapsamında, İstanbul’un çeşitli ilçelerinde risk taşıyan alanlarda sürecek yıkım çalışmaları törenle başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kağıthane`de Huzur, Şişli`de Ayazağa ve Küçükçekmece`de Kartaltepe mahallelerinde deprem riski taşıyan ve toplam 55 dönümde başlayacak yıkım çalışmaları için Huzur Mahallesi`ndeki Şehit Emrah Yılmaz Parkı`nın önünde düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan etkinliğe Bakan Bayraktar’ın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı.

Bayraktar yaptığı konuşmada, Türkiye`deki 20 milyonluk konut stokunun büyük bir bölümünün depremleri oluşturan faylar üzerinde olduğunu dile getirerek, bu konutlardan 6,5 milyonunu zamanla değiştirme ve yenileme kararlılığı içerisinde olduklarını kaydetti.
Vatandaşlarla karşılıklı anlayış içerisinde ve rızaya dayalı bir dönüşüm yapmayı istediklerini vurgulayan Bayraktar, bu mahallelerde vatandaşlarla anlaşıldığını, vatandaşla devletin kucaklaştığını, sosyal devlet olgusunun gösterildiğini aktardı.

-“Vatandaşlar, daha huzurlu oturacak“-
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ardından bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul`un geleceğiyle ilgili güçlü ve sağlam bir adım atıldığını belirterek, evleri yıkılan vatandaşların yapım süreci tamamlandıktan sonra yeni yuvalarında daha huzurlu ve mutlu bir şekilde oturacaklarını söyledi.

Mutlu, İstanbul`un diğer şantiyelerinde de Bakan Bayraktar`ın nezaretinde ve talimatları doğrultusunda belediye başkanlarının katkılarıyla vatandaşları kucaklayan yaklaşımların olacağını kaydetti.

Konuşmalardan sonra yıkım yapılacak diğer noktalardan Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi`nde alana kurulan ekranlardan canlı bağlantı yapıldı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay bu projeyi destekleyen başta sayın bakanımıza ve mesaisi bu projenin daha hızlı ilerlemesi için çalışan mesai arkadaşlarımıza ben şahsım olarak teşekkür ediyorum ve projenin hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay`a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yeniay da dönüşüm yapılan yerler hakkında bilgi verdi.

Yıkımlar, Bayraktar`ın talimatıyla aynı anda başladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.