Hoşgeldiniz  

İstanbul`da ‘Kar’lı Haftasonu

admin | 05 Ocak 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

istanbul_karİstanbul ve çevresi parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı pazar günü yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Recep Kenan/Ataşehir

Meteorolojiden alınan bilgiye göre; Marmara  ve Trakya bölgeleri parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Edirne çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Pazar) İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale ile Balıkesir çevrelerinde yer yer yoğun olacak yağışların; bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; yarın (Pazar) kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), Çanakkale Boğazı’nda kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

İstanbul ve çevresi parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması ve sıcaklıkların en düşük 1 derece ile en yüksek 5 derece arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların Diyarbakır, Bingöl, Muş ile yarın (Pazar) İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş ile Malatya’nın güney ve doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

 

İstanbul`da hava sıcaklığı yarın  (pazar) 1-3, pazartesi 0-3, salı eksi 1-2 derece olarak gerçekleşmesi ön görülüyor.

Yetkililer, hava sıcaklığının eksi 1 derecenin altına düşmesi beklenen İstanbul için buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.