Hoşgeldiniz  

İstanbul’da 39 ilçede yazarlar belirlendi

admin | 06 Aralık 2012 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

İstanbul`un 39 ilçesinde ikişer yazarı öğrencilerle buluşturacak projenin kuraları, dün İstanbul Erkek Lisesi`nde,  Milli Eğitim Müdürü  Yıldız’ın katılımıyla çekildi.

39 ilçede yazarlar belirlendi

İstanbul genelinde geçen yıl başlatılan ‘Yazarlar Okullarda` projesi bu yıl da devam ediyor.

Her yazarın kurayla belirlenen bir ilçede okul okul öğrencilerle buluşacağı projede kuralar dün İstanbul Erkek Lisesi`nde yapılan törende çekildi. Buna göre İstanbul`un 39 ilçesinde ikişer yazar öğrencilerle buluşacak. Öğrencileri yazarlarla buluşturarak yazarların halka karışmasını, öğrencilerin de hayallerini gerçekleştirmesini hedefleyen projenin sahibi İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Okullarımıza yeni bir iklim oluşturduk. Okuma kültürüne bir nebze de olsa katkıda bulunduysam gözüm arkada gitmeyecek.” diyerek, bu projenin önemini belirtti. Her yerin yazarlar konusunda İstanbul kadar zengin olmadığına işaret eden Yıldız, bu projenin Türkiye geneline yayılmasını istediklerini ifade etti. Hatta önceki gün Sakarya`dan kendisine ‘tweet` atan bir öğretmenin kendi okullarına da yazarları getirme noktasında yardım istemesi üzerine, geçen yılın yazarlarından Ahmet Ümit`ten emrivakiyle o okula gitme sözü aldı.

Kuralar çekilmeden önce yazarlar adına konuşmayı, geçen yılki projede yer alan polisiye yazarı Ahmet Ümit yaptı. Ümit, “Darbe döneminde kitaplar televizyonlarda silâhların yanında adeta terörün bir parçası ve suç aleti gibi gösterilirdi. Bugün artık kitapların ve yazarların öğrencilerle buluşturulması, edebiyatın okullara gitmeme ve halka ulaşmama gibi bir durumunun olamayacağını açıklıyor.” dedi.

Türkçe öğretmeni Yusuf Çopur`un gayretleri ile Bağcılar ilçesinde başlayan ve geçtiğimiz yıl İstanbul genelinde yapılan ‘Yazarlar Okullarda projesinde bu yıl, yazar listesi yeni isimlerden oluşturuldu. Kuraların ardından yazarlar, okullarına konuk olacakları ilçelerin, ilçe milli eğitim müdürleriyle tanıştı. İstanbul`da her ilçeye iki yazar düştüğünü kaydeden Milli Eğitim Müdürü Yıldız, bu projenin ilk sahibi Bağcılar ilçesinde her okula bir yazar düştüğünü, ideal olanın bu olduğunu vurguladı. Törene Pınar Kür, Yiğit Bener, Hakan Bıçakçı, Nevzat Bayhan, Ömer Sevinçgül gibi yazarlarla birlikte bazı yayıncılar katıldı.

Katılan yazarlarla bazı ilçe eşleştirmeleri ise şöyle: Ahmet Turgut-Sultanbeyli, Pınar Kür-Fatih, Nevzat Bayhan-Bahçelievler, Tuna Kiremitçi-Bayrampaşa, Ömer Sevinçgül-Kâğıthane, Yalçın Tosun-Adalar, Hakan Bıçakçı-Silivri, Yiğit Bener-Ümraniye, Tarık Tufan-Beylikdüzü, Hakan Günday-Sultangazi, Hüseyin Akın-Bakırköy, Mehmet Nuri Yardım-Başakşehir, Mustafa Fırat-Çatalca, Görkem Yeltan-Küçükçekmece.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.