Hoşgeldiniz  

İstanbul’a Sibirya’dan Kar Geliyor!

admin | 16 Şubat 2015 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

Kar_istanbul_Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerde İstanbul ve Marmara Bölgesinin doğusundaki yağışların etkili kar yağışına dönüşeceği belirtildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Analiz ve Tahiminler Şubesi tarafından yapılan tahminlere göre; İstanbul ve Marmara Bölgesinin doğusunda halen yağmur şeklinde devam eden yağışın bugün (16.02.2015 Pazartesi) akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde devam edeceği, yarın (17.02.2015 Salı) sabah saatlerinden itibaren ise yağışların kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte İstanbul il genelinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. 18.02.2015 Çarşamba günü kar yağışının etkisini arttıracağı ve 19.02.2015 Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.