Hoşgeldiniz  

İSTANBUL’A ATAŞEHİR’LE BİRLİKTE 5 YENİ CEP OTOGARI!

admin | 26 Nisan 2016 | Genel, İstanbul, Manşet A- A+

otogarAtaşehir’in de yer aldığı İstanbul’a yapılacak 5 yeni cep otogarının yerleri belli oldu. İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni duraklar Sultangazi, Avcılar, Ümraniye, Tuzla ve Ataşehir’e yapılacak.

İstanbul trafiğinin rahatlaması şehirlerarası yolculuğun daha konforlu hale gelmesi amacıyla yeni cep otogarlar inşa edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla otogarların şehir merkezinin dışına çıkarılması amacıyla proje çalışmalarına başlanmıştı. Etüt çalışmaları son aşamaya gelen cep otogarlarının 2’si Avrupa Yakası’na (Sultangazi, Avcılar) 3’ü Asya Yakası’na (Ümraniye, Tuzla, Ataşehir) inşa edilecek.

Etüt çalışmalarının ardından inşaatın bu yıl içerisinde başlaması hedefleniyor. Yolcuların rahat ulaşımı için otogar ile metro, metrobüs, tramvay gibi ulaşım ağlarına ve merkezi noktalara özel toplu taşıma seferleri düzenlenerek trafiğin bir nebze olsun rahatlaması amaçlanıyor.

2 MİLYON YOLCU AĞIRLAYACAK

Her biri ayda ortalama 2 milyon kişiye hizmet vermesi beklenen cep otogarlarında sosyal donatı alanları, otopark, çocuk oyun parkı, alternatif ulaşım imkanları ve dijital takip ekranları yer alacak.

YEŞİL ESENLER

22 yıldır hizmet veren Esenler’deki Büyük İstanbul Otogarı’nın da yıkılarak altı otopark üstü yeşil alan şeklinde düzenlenmesiyle şehir adeta nefes alacak. 242 bin metrekare alana sahip otogarın yerine yeşil meydanla beraber sosyal donatı alanları yer alacak. Cep otogarları tamamlanana kadar Esenler Otogarı işlevini sürdürecek.

İşte trafiği rahatlatacak yeni duraklar;

1- Sultangazi

2- Avcılar

3- Ümraniye

4- Tuzla

5- Ataşehir

Kaynak: Yenişafak

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.