Hoşgeldiniz  

İstanbul protokolü iftarda bir araya geldi

admin | 10 Ağustos 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+


İstanbul’daki sanat, siyaset, iş dünyası ve semavi dinlerin temsilcileri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi.

Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftara AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Halide İncekara, Ünal Çakır, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Yaşar Yurdabak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Adnan Polat, Abdürrahim Albayrak ile dini ve azınlık temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Yoğun katılımın olduğu iftarda konuşan Kadir Topbaş, dünyanın gıpta ile izlediği İstanbul’a hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi. Ramazan’ın rahmet ve bereket ayı olduğunu hatırlatan Topbaş, “İstanbul’da yaşamak, burada bulunmak gerçekten ayrıcalık. Medeniyetlerin merkezi olarak bilinen bir şehirde yaşıyoruz. İstanbul, asırlarca birçok imparatorluğun hedefinde yer almış ve birçoğuna ev sahipliği yapmış dünyada eşi benzeri olmayan bir şehir.” diye konuştu.

Farklı kültür ve inançlardan kentte 14 milyon insanın yaşadığına dikkat çeken Topbaş, dünyanın eskiye göre teknolojinin de getirdiği imkânlarla çabuk değiştiğini ve bu değişimi yakalayamayanların çağın gerisinde kalacağını kaydetti. “Bu süreçte zamanı çok iyi kullanmak gerekiyor.” diyen Topbaş, “Dünyada hızla artan bir şehirleşme var. Bizler hangi kademede olursak olalım bu kente karşı vecibelerimiz var.” cümleleri ile konuşmasını noktaladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.