Hoşgeldiniz  

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ’NDE TEMEL ATILIYOR

admin | 14 Ekim 2016 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

ifm-temel_basbakanSPK ve BDDK binaları ve kamu bankalarının yer alacağı, İstanbul’u küresel finans merkezi yapacak olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin (İFM) temeli atılıyor.

İstanbul, yarın Finans Merkezi olarak anılmaya başlayacak. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin (İFM) kamu finansmanı fiziki altyapısında ilk temel Başbakan Binali Yıldırım atacak.

İstanbul Finans Merkezi’nde SPK ve BDDK binalarının temelinin yarın atılacağı açıklandı. Finans Merkezi’ndeki binaların temeli Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle yarın atılıyor.

Ataşehir Finans Merkezi olarak Ataşehir ilçe sınırlarında iken aktarıldığı Ümraniye’de inşa edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin (İFM) kamu finansmanı fiziki altyapısında ilk temel Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle 15 Ekim 2016 Cumartesi günü (Yarın)  atılıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde inşa edilecek Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) binaları için start verilecek.

ifm-temel_basbakan_1

ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde inşa edilecek Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) binalarının yapımı için çalışmalara başlayacak.

“İSTANBUL, FON AKIMLARININ ANA YOLLARINDAN OLACAK”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “Finans Merkezi ile İstanbul dünyada fon akımlarının ana yollarından biri olacak. Dünyanın parası İFM ile İstanbul’a akacak” diye konuştu.

Başkan İbrahim Çağlar, “İFM’de Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank gibi dev kamu bankalarının sağlayacağı finansal hareketliliğin yanı sıra BDDK, TMSF, SPK gibi otoritelerin varlığı İstanbul’un bir küresel finans merkezi olma vizyonuna ciddi katkı sağlayacak. Kamu ve özel sektörün finans politikalarını ve stratejilerini belirleyip uyguladığı merkezlerden biri İstanbul olacak”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.