Hoşgeldiniz  

İSTANBUL DEPREMİ HABERCİSİ ‘KÜKÜRT KOKUSU’

admin | 23 Ağustos 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

deprem- 3İstanbul’da vatandaşlar dün gece hissedilen kükürt kokusuna benzeyen kokunun olası bir depremin habercisi olabileceği ihtimali vatandaşları tedirgin ediyor.

İstanbul’da vatandaşlar dün gece garip bir koku hissetti. Kükürt kokusuna benzeyen kokunun olası bir depremin habercisi olabileceği ihtimali vatandaşları tedirgin ediyor.

Özellikle Haliç civarında yaşayan vatandaşlar etrafı saran ve kükürte benzeyen bir koku duyduklarına dair ihbarlarda bulundu. Kokunun denizden gelme ihtimali yüksek görünüyor.

VATANDAŞ YANGIN VAR SANIP BALKONA VE CAMLARA ÇIKIYOR

Bir çok vatandaş evlerin içine kadar ulaşan kükürt kokusu ile tedirgin oldu ve pencerelere ve balkonlara çıkarak “Acaba yangın mı var” diye bakındılar. Ancak kokunun kaynağının neresi olduğu tam olarak anlaşılamadı.

YANIK KİBRİT KOKUSU ALIYORUZ

Vatandaşlar duydukları kokuyu, “Kibrit yandığında çıkan kokuyla aynı” şeklinde nitelediler. Kibrit ucu, kükürt (S) ve oksitleyici olarak potasyum klorattan (KClO3) oluşur. Dolayısıyla vatandaşın hissettiği kokunun “Kükürt” kokusu olma ihtimali artıyor.

İSTANBUL DEPREMİ KORKUSU

Son yıllarda dünyanın bazı ülkelerinde de insanlar zaman zaman “kükürt” kokusu algıladıklarına dair ihbarlarda bulunuyor. Fakat İstanbul’da yoğunlaşan “kükürt” kokusunun “İstanbul depreminin” tartışıldığı günlere denk gelmesi de büyük tedirginliğe sebep oluyor.

KÜKÜRT KOKUSU DEPREMLE BAĞLANTILI

Bazı uzmanlar “kükürt kokusunun” depremle bağlantılı olduğunu rapor ediyor. Bir çok deprem uzmanı deprem vakalarından önce doğada meydana gelen olayları anlatırken, “Çürük yumurta ve kükürt kokusuna” vurgu yapıyor. Daha önce Düzce depreminden beş saat önce sularda Kükürt kokusuna rastlandığına dair ihbarların yapıldığı medyaya yansımıştı.

DÜNYADA BENZERLERİ YAŞANDI

Dünyada da benzer olaylar yaşanıyor. Sözgelimi 9 Mayıs 2011′de bilim adamları Kaliforniya’da son derece yüksek radyoaktif sülfür (kükürt) bildirdi. Kaliforniya ve Florida’da bazı günlerde kükürt kokusu duyulduğu bildiriliyordu. Japonya’da 2011 yılındaki felaketten 2 hafta sonra Kaliforniya’da radyoaktif kükürt atomlarında rekor kırıldığı belirtildi.

AFAD VE KANDİLLİ AÇIKLAMA YAPACAK MI?

İstanbul’da yoğunlaşan Kükürt kokusu konusunda AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve Kandilli Rasathanesi’nin bir açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: Rotahaber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.