Hoşgeldiniz  

İSTANBUL BAROSU SEÇİMİ SONUÇLANDI

admin | 23 Ekim 2016 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

istanbul-barosu-yeni-baskan-mehmet-durakogluHaliç Kongre Merkezi’nde dün başlayan Genel Kuruldaki seçimle İstanbul Barosu Başkanlığına Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun adayı avukat Mehmet Durakoğlu geldi.

Dün başlayan ve bu gün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul Barosu Başkanlık seçiminde, 36 bin 483 üye delegeden 23 bin 921 kişi, 92 sandıkta oyunu kullandı.

Yapılan seçimde alınan sonuçlara göre 13 bin 19 oy alan “Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu” nun adayı Mehmet Durakoğlu İstanbul Barosu’nun yeni başkanı oldu.

Seçim sonucunda, 13 bin 19 oy alan Mehmet Durakoğlu, birinci olurken, Özgürlükçü Çağdaş Avukatların adayı Several Ballıkaya Çelik 3 bin 423 oy ile ikinci, Hukukun Üstünlüğü Platformunun adayı Mehmet Sarı 3 bin 40 oy ile üçüncü, Avukat Hakları Grubu adayı Ömer Kavili 2 bin 740 oy ile dördüncü ve İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubunun adayı Ali Rıza Kaplan bin 699 oy ile beşinci oldu.

Mehmet Durakoğlu’nun başkanlığa seçildiği İstanbul Barosunun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Avukat Necmi Şimşek, Avukat Aydeniz A. Tuskan, Avukat İsmail Gömlekli, Avukat Şahin Erol, Avukat Süreyya Turan, Avukat Muazzez Yılmaz, Avukat Cengiz Yaka, Avukat Profesör Dr. Serap K. Kiziroğlu, Avukat Ali Gürbüz, Avukat Hasan Kılıç

Seçimlerin sonuçlanmasının ardında hukuk devleti olabilmemizin mücadelesi verildiğine işaret eden Mehmet Durakoğlu, Avukatların gerçekten avukatlık yapabilecekleri bir Türkiye yaratabilmektir mücadelelerini sürdüreceklerini kaydederek; “İstanbul Barosu’nda yaşanan seçim yarışı sonucu itibariyle çizginin başarısıdır. İstanbul Barosu’da aydınlanma devriminin temsilcileri kazanmıştır. Bu çizgi, özellikle Türkiye’de yaşanan siyasal konjonktür itibariyle bize yaşatılanlara yaptığımız direnmenin ifadesidir. Biz öncelikle yargı bağımsızlığının olmadığı hukuk devleti olmayı beceremediğimiz, hukukun üstünlüğünü içimize sindiremediğimiz için bu mücadeleyi başlattık. Bunu yaparken çok daha önemlisi avukata dokunduk, savunma hakkının kutsallığını savunurken meslektaşlarımızın mutlu olmasını temin edecek somut işler yaptık. O teminatı vermeye çalışacağız. Aynı çizgide devam edeceğiz. En küçük değişiklik olmayacaktır. Herkes bunu bilmeli. Şu anda kazandığımız zaferlerin başarısıyla kibirlenmeden bir hizmetin inancın sonucu olarak gerçekleştirdiğimizi bilerek yürüteceğiz. Asla Atatürkçülüğümüzden bir adım sapmayacağız” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.