Hoşgeldiniz  

İSTANBUL ANADOLU KUZEY KAMU HASTANELERİ PROJELERLE BÜYÜYOR

admin | 17 Temmuz 2015 | Genel, İstanbul, Manşet, Sağlık A- A+

kemal-memisoglu-basinİstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği ve bağlı hastaneleri, İstanbul Kalkınma Ajansı’na sunduğu başarılı projelere bu yıl yenilerini ekledi. 3 yeni projeyle hibe alıyor.

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği ve bağlı hastaneleri, İstanbul Kalkınma Ajansı’na sunduğu başarılı projelere bu yıl yenilerini ekledi. Birlik, ajansa sunduğu 3 projesine de hibe almaya hak kazanarak yenilikçi sağlık projelerindeki güçlü vizyonunu bir kez daha gösterdi.

Birlik, geçtiğimiz yıl İSTKA destekli Sağlık Turizmi Odaklı, Kapasite Güçlendirme, Marka Oluşturma ve Küresel Rekabet Edilebilirlik Projesi ile sağlık turizmi alanında kamuda bir ilke imza atmış ve İstanbul’a “Healthcarist” markasını kazandırmıştı. Bu yıl ise Birliğin, İSTKA’nın 2015 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Bağımlılıkla Mücadele, Sağlık Turizmi Merkezi İstanbul ve Yenilikçi İstanbul başlıklı programlarından toplam 3 projesi başarılı projeler arasına girerek desteklenmeye hak kazandı. Projelerin toplam bütçesi yaklaşık 3,5 milyon TL olarak gerçekleşecek.

Genel Sekreterlik tarafından başvurusu yapılan “Sancaktepe Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi / BADEM”,programa başvuru yapan 134 projeden başarılı 31 proje arasına, “Bireye Özgü Ailesel Kanser Sendromlarını Taramaya Yönelik İleri Düzey Genetik Analiz Laboratuvarı Kurma Projesi /G-LAB”ise programa başvuru yapan 148projeden başarılı 48 proje arasına girdi. Yine birliğe bağlı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi de “Uluslararası Sağlık Turizmi Akreditasyonuna Yönelik Entegre Sağlık Hizmetleri ve Kurumsal Kapasite Geliştirme Projesi” ile hibe almaya hak kazanan 10 proje arasında yerini aldı.

Genel Sekreter Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, “Birliğimizin böylesi büyük bir başarıya imza atması ile ülke insanımızın çok daha kaliteli sağlık hizmeti alacak olmasından ve ülkemize hizmet etmekten mutluluk duyduğumu belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

Bağımlılıkla Mücadelede Türkiye’deki İlk Ayaktan Tedavi Merkezi: BADEM

Sağlık Bakanlığının bağımlılıkla mücadele politikalarıyla eşgüdümlü olarak kurulacak olan Sancaktepe Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi / BADEM, bu alanda Türkiye’nin ilk ayaktan tedavi merkezi olma özelliği taşıyor. Sancaktepe Belediyesi tarafından sağlanan alanda kurulacak olan BADEM ile bağımlılıkla mücadeleye yönelik önleyici tedavi hizmetleri geliştirilerek, ilçedeki madde bağımlısı olan veya risk altında bulunan çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin yaygın eğitim metotları ile rehabilitasyonlarının sağlanması, bu yolla bağımlılıktan kurtulması ve korunması amaçlanıyor.

“BADEMe BİR DANIŞ”

Projenin en önemli faaliyetlerinden biri olan “BADEMe BİR DANIŞ” platformu bağımlılık konusunda tüm bireylerin uzman bir psikolog ile internet üzerinden iletişime geçmesini ve merkeze gelmeden destek almasını sağlayacak.

Sancaktepe Belediye Başkanlığı, İlçe Müftülüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği ile ortaklaşa yürütülecek olan proje kapsamında ilk aşamada 50 bin bireye ulaşılması hedefleniyor.

Sağlık Turizmi Alanında İkinci Başarı

Healthcarist markası ile bu alandaki başarısını ortaya koyan Birlik, ikinci sağlık turizmi projesini Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayata geçiriyor.

“Uluslararası Sağlık Turizmi Akreditasyonuna Yönelik Entegre Sağlık Hizmetleri ve Kurumsal Kapasite Geliştirme Projesi” ile entegre sağlık hizmet çeşitliliğinin geliştirilmesi, teknoloji odaklı hizmet erişilebilirliğinin yükseltilmesi ve bu yolla İstanbul’un uluslararası sağlık turizmi alanında küresel çekim merkezi haline gelmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

Ümraniye Belediyesinin de paydaş olarak yer aldığı proje kapsamında, sağlık personeline verilecek eğitimler, yabancı hasta danışma ofisleri, 3 dilde yayın yapan internet sitesi ve mobil uygulamalar gibi çalışmalarla Sağlık Bakanlığının stratejik planında da yer verildiği gibi yakın zamanda medikal turizm gelirlerinde artış bekleniyor.

Ümraniye EAH Yöneticisi Doç. Dr. Kamil Özdil, sağlık turizmi projesiyle hem ilçenin turizm potansiyelinin gelişimini, hem de yerel kalkınmayı destekleyeceklerini belirtti.

Genetik Laboratuvar ile Kanserle Etkin Mücadele

Genel Sekreterlik ve Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin İstanbul Teknik Üniversitesi ile ortaklaşa kuracağı Bireye Özgü Ailesel Kanser Sendromlarını Taramaya Yönelik İleri Düzey Genetik Analiz Laboratuvarı / G-LAB aracılığıyla kanser riski taşıyan bireyler çok önceden tespit edilerek kanserle mücadelede etkin bir yaklaşım ortaya konulacak.

Projenin temel amacı, sık görülen meme ve kolon kanserinde, ailesel kanser mutasyonlarının yeni nesil teknolojilerle taranması yoluyla genetik geçişli kanserleri tespit etmek ve kanser odaklı teşhis ve tedavi olanaklarının geliştirilmesine katkı sağlamak olarak belirlendi.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Levent Doğanay, G-LAB projesinin ülkemizdeki kanser araştırmaları için önemli bir merkez olacağını belirterek kanserle mücadelede etkin bir teşhis ve tedavi sürecinin başlatılacağını söyledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.