Hoşgeldiniz  

İstanbul AB’ye hazırlanıyor

admin | 21 Kasım 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa kültürünü özümsemiş ve şekillendirmiş bir şehir olan İstanbul’un AB içinde mutlaka yer alması gerektiğini söyledi.

İstanbul AB’ye hazırlanıyor

AB Bakanlığı’nca yürütülen “İstanbul AB’ye Hazırlanıyor Projesi” kapsamında, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın işbirliği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin koordinasyonunda uygulanacak “Şehir Eşleştirme Programı”, AB Bakanı Bağış’ın da katılacağı bir etkinlikle 22 Kasım’da İstanbul’da tanıtılacak.

Bağış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul’un her bir ilçesinin Avrupa’ya verebileceği önemli mesajlar olduğunu kaydetti.

“Göz bebeğimiz olan İstanbul’u bir bütün olarak değerlendirirken, İstanbul’un bütün ilçelerini de ayrı ayrı bir AB merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” diyen Bağış, İstanbul’u anlayan ve dinleyen bir AB’nin asla kriz psikolojisine esir olmayacağını, çifte standartlara ve akıl tutulmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

Bağış, “Avrupa kültürünü özümsemiş ve şekillendirmiş olan İstanbul’un AB içinde mutlaka ve mutlaka yer alması, mesajlarının daha çok vurgulanması çok büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

“İstanbul’suz bir AB’nin eksik ve fakir kalacağını” vurgulayan Bağış, İstanbul’un bütün yönleriyle temsil edilmediği bir birliğin sesinin cılız kalacağını belirtti.

Bütün bu mesajların anlaşılması bakımından Şehir Eşleştirme Programı’nın öneminin altını çizen Bağış, “Proje sayesinde kurulacak kardeşlik köprüleri, Türkiye’nin AB yolculuğuna da önemli katkılarda bulunacaktır” ifadesini kullandı.
Şehir Eşleştirme Programı
Şehir Eşleştirme Programı ile İstanbul ilçe belediyelerinin ve kaymakamlıklarının, AB üyesi ülkelerdeki kentler ile AB müktesebatının yereldeki uygulamalarına yönelik bilgi ve deneyim alışverişi yapabilmeleri ve ortak projeler sunabilmeleri amaçlanıyor.

Programa bir ilçenin kaymakamlığı ve belediyesi ayrı ayrı başvuruda bulunabileceği gibi, birlikte başvuru da yapabilecek.

Başvurular sonucunda seçilecek 10 İstanbul ilçesi ile yine AB ülkelerinden başvurular sonucunda seçilecek yerel yönetimler, İstanbul’da düzenlenecek bir çalıştayda eşleştirilerek ortak temalar üzerinde birlikte çalışacak. Çalıştayı takip eden bir yıl içerisinde de yurt dışı çalışma ziyaretlerinin düzenlenmesi ve çeşitli konularda ortak projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Programa başvurular 14 Aralık 2012 tarihine kadar Türkiye Belediyeler Birliği’ne sunulabilecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.