Hoşgeldiniz  

İstanbul’da `Rus Kültürü Festivali` Başladı

admin | 17 Nisan 2013 | Genel A- A+

vali_rus_kulturTürk-Rus Kültür Vakfı`nın ev sahipliğinde düzenlenen `Rus Kültürü Festivali` İstanbul Kongre Merkezi`nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımı ile başladı.

Kültürler tanışıyor

Türk-Rus Kültür Vakfı`nın ev sahipliğinde düzenlenen “Rus Kültürü Festivali“ İstanbul`da başladı

İstanbul Kongre Merkezi`nde ki festivale başta Rusya Duma Meclisi Kültür Komitesi Başkan Yardımcısı Yaganurovna ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olmak üzere, Türk-Rus Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Baltacı, Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan , Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Dağıstan Cumhurbaşkanı Ramazan Abdulatipov, Rusya Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk-Rus Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Baltacı, “Her iki ülkenin, her iki halkın kültürel güzellikleri ortak anlayış altında methedip, iki ülkenin halkları arasında var olan, var olduğunu düşündüğümüz ön yargıları daha pozitif bir noktaya taşımak istiyoruz” dedi.

Baltacı`dan sonra kürsüye çıkan Yurt Dışındaki Ruslar Dairesi Başkanı Konstantin Kosayev, iki ülke arasındaki ilişkilerinin kültürel, diplomatik, ekonomik ve siyasi alanda gelişme gösterdiğini dile getirirken; Dağıstan Cumhurbaşkanı Ramazan Abdulatipov da festivali halkların kaynaşması adına çok yararlı bulduğunu ifade etti.

İhtiyacımız olan daha fazla tanış olmak

Ev sahibi sıfatıyla konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da konuşmasında, birlik ve dostluk vurgusu yaptı. Mutlu, “Birbirine komşu ve dost, iki kıtayı coğrafyaları arasında bulunduran bu iki ülke bugün kültürlerini de biraraya getiriyorlar.“ dedi.

Konuşmasına Yunus Emre`nin “Gelin tanış olalım işi kolay kılalım“ sözleriyle devam eden Mutlu, “Bugün ihtiyacımız olan daha fazla buluşmak ve tanış olmaktır,“ dedi.

Rus kültürünü tanımak için iyi bir fırsat

Açılış konuşmalarının ardından sahne alan Rus sanatçılar katılımcılara birbirinden güzel Rus ezgileriyle hoş anlar yaşattı.
Festivalin açılış programının ardından sahneye çıkan “İgor Moiseyev Devlet Akademik Asamblesi“ Rus halk danslarından birbirinden güzel örnekler sundu. Yaklaşık 2 saat süren gösteri sonunda dansçılar, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Rusya Devlet Duma`sı, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Beyoğlu Belediyesi`nin destek verdiği, Türk-Rus Kültür Vakfı organizasyonuyla düzenlenen Rus Kültürü Festivali`nin 2. etabı gelecek yıl, “Türk Kültür Festivali` adı altında Moskova`da gerçekleştirilecek. Festivalin bilahare geleneksel hale getirilmesine çalışılacak.

19 Nisan`a kadar devam edecek festival süresince, Devlet Akademik Ansamblesi`nin Rus Halk Dansları Gösterisi, Kültürler Arası İletişimde Avrasya Geleneği ve Güncellik Sempozyumu, Rus El Sanatları Panayırı ve Rus Halk Müziği Enstrümanları Orkestrası Konseri gibi etkinlikler düzenlenecek. Festival 19 Nisan akşamı Cemal Reşit Rey Konser salonunda ünlü Rus ve Türk opera sanatçılarının konseriyle sona erecek.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.