Hoşgeldiniz  

İSMET YILMAZ ‘MİLLET NEREDE DURACAĞINI BİLİYOR’

admin | 26 Mart 2017 | Ataşehir, Eğitim, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

MEB_ismat_yilmaz_atasehir_egitimciler_bulusma (0-)Eğitim-Bir-Sen İstanbul Ataşehir Temsilciliği ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği programda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz eğitimcilerle buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de gerçekleşen “Eğitimcilerle Buluşma” toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Van’da Muş’ta 120 soruda 120 doğrusu olan öğrencilerin olduğunu belirterek yaptığı eğitimde fırsat eşitliği vurgusu yapıp, bilgi otoyolu ve akıllı tahta ile donatılan okullarla eğitimin teknolojiyle buluşturulacağının altını çizdi.  6 milyon öğrenciye okul sütü dağıttıklarını kaydeden Yılmaz, 2,5 milyon okul kitabını da ücretsiz olarak dağıttıklarını ve en çok öğretmen atamasının kendi dönemlerinde yapıldığını hatırlattı.

1 MİLYON ÜYE, MEMUR-SEN’E DAVET, TERCİH EVET!

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “Ataşehirli Eğitimcilerle Buluşması” programının açılış konuşmasını yapan  Eğitim-Bir-Sen Ataşehir Temsilcisi Yaşar Yumak; 1992 yılında kurulan Eğitim-Bir-Sen’in, kurulduğu günden bugüne kadar hep hakkın ve haklının yanında yer almış, haksızlık kimden gelirse gelsin haksızlık yapan karşısında dik bir duruş sergilediğini kaydederek, ”Bugün de haklının ve hakkın yanında yer alan sendikamız, bastırdığımız afişte de belirttiğimiz gibi, yapılacak referandumda; “1 Milyon 111 Bin 111 üye, Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” demekteyiz.  Bu referandumu niye önemsiyoruz? Türkiye’nin önünü açmak için, İstikrar için, sürdürebilir kalkınma için. Dünya sahnesinde oynanan oyunları bozmak için. Daha özgür, daha demokratik Büyük Türkiye için. Milletimizin iradesini korumak ve vesayeti kaldırmak için “evet” diyoruz. İş güvencesi ve rotasyon gibi konuları gündemde tutarak korkular üreten sendikalar gibi olmayacak, gezi ruhuyla “hayır” değil, 15 Temmuz ruhuyla “evet” diyen sendika olacağız” diye konuştu.

“EVET” DİYOR, HEM DE “EVET”İNİZİ DUYMAK İSTİYORUZ

“Biz eğitimciler hem “Evet” diyor, hem de “Evet”inizi duymak istediğimiz özlük ve mali haklarla alakalı, 4. Toplu Sözleşme sürecinde bakanımız olarak sizleri eğitimcilerin yanında olacağınızı biliyoruz” ifadeleri ile eğitimcilerin özlük haklarında iyileştirme dileğini dile getiren Eğitim-Bir-Sen Ataşehir Temsilcisi Yaşar Yumak, konuşmasını, “Son olarak “Demokrasi orucunun iftarını yapacağımız 16 Nisan’da “Evet”te ve Memur-Sen’de buluşalım” diyoruz” ifadeleriyle tamamladı.

BÜTÇEDE EN FAZLA PAYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA

Bütçede en fazla payın Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrıldığını, eğitimin; ülkenin güvenliğinden, savunmasından ve sağlığından önemli olduğunu kaydederek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  eğitimde verimliliğin arttırılması için Türkiye’nin 81 ilinde çalışmalar yapıldığının altını çizdi.

MUŞ, VAN, ERCİŞ’TEN 120’DE 120 DOĞRU

Muş, Van, Erciş’ten 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan öğrenciler çıktığını, iyi öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda olduğunu eğitimin kalitesinin arttığının söylendiğini kaydeden Yılmaz, meslek liselerine de önem verdiklerinin altını çizdi.

ÖĞRETMENLER, VELİLER VE ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERE NOT VERSİN İSTİYORUZ

Eğitimde hizmet eşitliğini sağladıklarını ve bu konuda Ar-ge çalışmalarının arttırıldığını belirten İsmet Yılmaz, Türkiye genelinde başarı sıralamasının Şırnak, Tunceli gibi illerde de yükseldiğinin görüldüğü vurgulayarak, “Eğitimin kalitesinin arttırılmasına yönelikte önümüzdeki dönemde öğretmenlerimize bir performans kriteri getirmek istiyoruz. İstiyoruz ki öğretmenlerimiz birbirlerine, veliler ve öğrenciler öğretmenlere bir ders, bir derece, bir not versin. Bu değerlendirmeleri aldıktan sonra uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğe geçiş için, sınav için bir kriter koyalım ve buralara geçenlere de biz ilave ödemelerde bulunalım, diğerleriyle arasında fark olsun.

6 MİLYON SÜT, 2.5 MİLYON ÜCRETSİZ OKUL KİTABI

Afrika’daki birçok ülkeye okul sütü yardımında bulunulduğunu, haftada iki gün üzüm dağıtıldığını, yılda 6 milyon öğrenciye okul sütü verildiğini belirten Bakan Yılmaz, 2.5 milyon ücretsiz okul kitabı da dağıttıklarının altını çizerek; “Eğitimi teknoloji ile buluşturmak, okullarımızı akıllı tahta ile donatmak istiyoruz. Bilgi otoyolu oluşturarak her yerden, yurdun uzak bölgesinden bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

MİLLET NERDE DURACAĞINI BİLİYOR

Tek adam sistemi güçsüz olur diyenlere yanıt olarak, “Milletin yanında durduğu tek adam güçlüdür” şeklinde ifade ederek referandum ile ilgili görüşlerini dile getiren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, istikrar vurgusu yaparak özetle şunları söyledi; “Referandumda oylanacak anayasa değişikliği ile yapılanlar hukuka uygun. Yetkisi olan ve sorumluluğu olan bir Cumhurbaşkanı olacak. Bu gün Meclis hükümetin kontrolünde… İstediği yasayı çıkartıyor. Yeni sistemde hükümetin kanun sunma yetkisi yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dirayeti ile Türkiye 15 Temmuz’da uçurumun kenarından döndü. Millet nerden duracağını biliyor”

Konuşmasının ardından EğitimBirSen Ataşehir İlçe Temsilcisi Yaşar Yumak, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican günün anısına Milli Eğitim Bakan İsmet Yılmaz’a birer tablo hediye ettiler.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi Hizmet İçi Enstitüsü’nde gerçekleşen “MEB İsmet Yılmaz’ın Ataşehirli Eğitimciler Buluşması” programına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Eğitim-Bir-Sen Ataşehir İlçe Temsilcisi Yaşar Yumak, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcı Altuğ Karataş, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. M.Naim Yağcı, Ak Parti Ataşehir SKM Başkanı Sinan Ayrancı, Akk Parti Ataşehir İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Av.Neslihan Yurtdagül, Gençlik Kolları Başkanı Yasin Görgülü, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.