Hoşgeldiniz  

İsmail Kabakçı Pendik’te Adaylık Başvurusunu Yaptı

admin | 21 Ağustos 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Yerel Seçim Aday Adayları A- A+

ismailCumhuriyet Halk Partisi Pendik Belediye başkanı adaylığı açıklamasını geçtiğimiz günlerde yapan İsmail Kabakçı, CHP Pendik İlçe Başkanlığı’na giderek resmi adaylık başvurusunu yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Tüm Sinop Dernekleri Federasyonu (TÜSİDEF) Genel Başkanı İsmail Kabakçı, saat 15 00’da beraberinde bir grup destekçisi ile davul zurna eşliğinde geldiği CHP Pendik İlçe Başkanlığı’nda resmi adaylık başvuru belgesini imzalayarak Başkan Halit Temiz’e verdi.

CHP Pendik Başkanlığı’nda kalabalık bir gurubun katıldığı ve basının da yoğun ilgi gösterdiği başvuru sırasında yapılan konuşmalardan sonra CHP Pendik Belediye Başkan Aday Adayı İsmail kabakçı başvuru belgesini imzalayarak CHP Pendik İlçe Başkanı Halit Temiz’e teslim etti.

Bilal Gündoğdu, Av. Tuncer Özyavuz, Muhammed Gülenç, İsmail Kabakçı, Bayram Bekar, Abidin Ekren ve Hasan Basri Özbek CHP Pendik belediye başkan aday adaylarında bazıları.

Şu ana kadar yapılan başvurula CHP Pendik belediye başkan aday adayları sayısı İsmail kabakçı ile birlikte 7 oldu.

Yaptığı konuşmada Pendik belediye başkan aday adaylığı başvurusunu 7 olduğunu ve başvurunu bu kadar yüksek olmasının belediyeyi kazanacaklarının işareti olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçe Başkanı Halit Temiz, bir süre sohbet sonrası gerçekleşen törende başkan aday adayı İsmail Kabakçı’nın başvuru belgesini imzalayarak kendisine teslim etti.

“Ataşehir’de başkan yardımcısısınız. Makamınız var. Makam arabanız var. Oradaki rahatı bırakıp niye buradasınız?”diye sorulabileceğini söyleyen Pendik Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Kabakçı, Ataşehir’de Başkan Battal İlgezdi öncülüğünde gerçekleştirdikleri başarılı belediye modelini Pendik’te uygulamak için bu mücadeleye başladığını ifade etti.

2009 da Ataşehir’de arkadaşlarından da seçimi kazanacaklarının inancı olmadığını, kendilerinin inandıklarını ifade eden ve kapı kapı dolaşıp inançla çalıştıkları için Ataşehir’de seçimi kazanarak belediyeyi aldıklarına dikkat çeken İsmail Kabakçı; arkadaşları ve ekibi ile Pendik’te de aynı azimle çalışarak seçimi kazanacaklarını ve belediye başkanlığını ilçe başkana hediye edeceklerini söyledi.

Siyasetin kolay olmadığına dikkat çeken Kabakçı, dürüst olanlar için siyasetin daha zor olduğunun altını çizerek; “Benim gibi Rüşvet almıyorsanız. 5 bin lira maaş alıyorken ayda 30 bin lira harcıyorsanız.”diye maddi zorluklara dikkat çektikten sonra; çocuğunun babasını göremediğini ve kendisine dayı olarak tanıdığını söyleyerek siyasetin aile yaşamındaki zorluklarını hatırlattı.

Pendik’e ideallerini gerçekleştirmek ve CHP’yi iktidara taşımak için geldiğini ve hayatında bir kez başkasının yüzünden seçim kaybettiğini iddia eden İsmail Kabakçı arkadaşları ile 24 sat çalışıp Pendik’te AKP’ye 1 Nisan şakası yapacaklarını ifade etti.

Geçmişteki politikaları eleştiren Kabakçı Kürtlerin söyleyemedikleri, din ve mezhep ayrımcılığı yapıldığı günlerin bitmesi gerektiğinin altını çizerek Müslüman, Sunni ve Türk olarak dünyaya gelmesinin kendi seçimi olmadığını, Afrika’da bir pigme olarak ta dünyaya gelmiş olabileceğini belirtip politikaların dil, din ve etnik kimlik üzerinden yapılmasının doğru olmadığını ifade ederek sözlerini tamamladı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.