Hoşgeldiniz  

İsmail Dağ, ‘Amacımız Eğitim Sorunlarına Çözmek’

admin | 17 Nisan 2015 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

egitimcilerEğitim gönüllüleri, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği’nin Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlediği yemekli dayanışma gecesinde buluştu.

Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde düzenlenen geceye Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir MHP Başkan Vekili Yalçın Erdiş, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Necdet Çalış ve Haluk Sadıkoğlu,  Şube Müdürü Ahmet Özgenç, okul müdürleri, öğretmenler ve eğitim gönüllüleri katıldı.

egitimciler-

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı İsmail Dağ, derneklerinin amacının Ataşehir’de bulunan resmi ve özel okulları bir çatı altında toplayarak eğitim sorunlarına çözüm bulmak, Ataşehir’de eğitim kalitesini daha yukarılara çıkarmak olduğunu söyleyerek amaçlarını şöyle sıraladı: “İhtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek. Kültürel ve sportif faaliyetler düzenlemek ve destek sağlamak. Kamp, spor okulu, turizm, gezi, tiyatro, halk oyunları, konser düzenlemek ve okullara bu alanda destek olmak. Okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesi için ilgili merciler nezdinde destekte bulunmak gibi birçok konu bulunmaktadır.”

egitimciler-1

Ataşehir’de resmi özel 280 civarında eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “Resmi özel 280 civarında eğitim kurumumuzla, 70 binden fazla öğrencimizle, İlçemizde yaşamayıp kurumlarımızdan hizmet alan çocuklarımıza hizmet veriyoruz.  Merkezi bütçenin son yıllarda ciddi katkıları var. Bunu yaşayan ve gözlemleyen birisiyim.  Ataşehir’e beş yeni okul kazandırdık. Önümüzdeki aylarda yeni okul inşaatlarının başlatılacağı sözünü de aldık. Bunlar eğitime katkı sağlayan ciddi yatırımların yansımalarıdır. Eğitim kalitesini arttırmak adına, hem eğitim ortamını iyileştirilmesi adına dinamik ve canlı ihtiyaçlarımız da var. Bu hareketlilik için de bizim eğitim gönüllülerinin desteğine ihtiyacımız var. Ataşehir Eğitim Derneğinin bize çok ciddi desteği var. Bundan sonra da katkılarını göreceğimize inanıyorum. Bu geceyi düzenleyen dernek yöneticilerine, eğitime gönül vermiş tüm eğitim gönüllülerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.