Hoşgeldiniz  

İndirilen Suriye Uçağından Çıkan Malzemeler

admin | 11 Ekim 2012 | Asker, Genel, Gündem, Manşet


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

5 saatlik incelemenin ardından uçaktaki şüpheli malzemelere el konuldu.

Moskova’dan kalkan Suriye havayollarına ait yolcu uçağı, alınan istihbarat üzerine takip edildi, Türk hava sahası üzerindeyken Ankara Esenboğa Havalimanı’na inmek üzere yönlendirildi.

Ankara Akıncı 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kaldırılan F-16 uçaklarının eşliğinde indirilen Suriye uçağı için apronda güvenlik önlemleri alındı.

Yapılan incelemede, uçağın kargosunda 10 koli mühürlü malzeme bulundu.

Açılan ilk iki kolide, askeri haberleşme cihazı parçaları tespit edildi.

Kolilerin üzerinde alıcı olarak “Suriye Savunma Bakanlığı” ibaresinin yer alması dikkat çekti.

Pilot ilk etapta vermek istemediği kolileri daha sonra gümrüğe teslim etmeyi kabul etti.

Gümrük yetkililerinin tutanakları hazırlamasının ve pilota imzalatmasının ardından, malzemelere el konularak uçağın, yolcuları ile birlikte kalkışına izin verildi.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Suriye hava sahasının emniyetsiz hale gelmesi ve iki ülke arasında gerginleşen ilişkiler sebebiyle Türk sivil uçaklarının bu bölgedeki uçuşlarını durdurdu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de acil kodlu geçtiği bilgi ile Suriye hava sahasını kullanan tüm sivil Türk uçaklarının derhal geri dönmesini istedi.

Bursa-Cidde seferini yaparken Suriye hava sahasını kullanmamak amacıyla 330 yolcusu ile Adana’ya inen Türk Havayollarına ait uçak ise yakıt ikmalinin ardından hareket etti.

TRT Haber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.