Hoşgeldiniz  

İLHAMİ YILMAZ ‘KALEMLERİNE ZİNCİR VURULMASIN’

admin | 07 Mayıs 2017 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantıları Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında Çarşamba günü 2’nci ve Cuma günü yapılan 3’ncü birleşimlerle tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

03 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen Mayıs ayı toplantılarının 2. Birleşiminde 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü dolayısıyla mesajlar iletilip, gündemdeki maddeler görüşüldü.

2’nci birleşimde söz alan CHP Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü mesajını ilettiği konuşmasında basın emekçilerinin özgürlüğünün kısıtlanmaması gerektiğinin altını çizip, cezaevindeki basın mensuplarının özgürlüklerine kavuşturulmasını istedi.

5 Mayıs Cuma günü gerçekleşen 3’ncü birleşimde ise gündem dışı söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Neslihan Yurtdagül gurubu adına ilettiği ve anneliğin önemine işaret ettiği Anneler Günü mesajında, büyük başarıların değerli anaların yetiştirdiği seçkin çocuklar tarafından kazanıldığını ifade etti.

BASIN EMEKÇİLERİNİN KALEMLERİNE ZİNCİR VURULMASIN

Çarşamba günü gerçekleşen Mayıs ayı toplantıları 2. Birleşiminde gündem dışı söz alan CHP Meclis Gurup Başkanvekili İlhami Yılmaz, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü mesajını iletti. “Basın özgürlüğü münasebeti ile tüm basın emekçilerinin basın özgürlüğünü kutluyorum” ifadeleri ile mesajını aktaran İlhami Yılmaz, cezaevinde bulunan basın emekçilerinin de özgürlüğüne kavuşturulmasını isteyerek, basın emekçilerinin özgürlüğünün kısıtlanmaması gerektiğinin altını çizerek; “Basın emekçilerinin kalemlerine zincir vurulmaması lazım.”dedi.

5 Mayıs Cuma günü gerçekleşen 3.ve ayın son birleşiminde yine Sadi Özata başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi gündemdeki 7 maddeyi görüşerek oyladı.

Yapılan görüşmelerde gündemdeki 7 maddeden 1, 3, 4, 5 ve 6’ncı maddeler oy birliği; 2 ve 7’nci maddeler ise Ak Parti gurubunun muhalefetine rağmen, CHP gurubunun kabul oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

ANNELERİMİZ İLK VE EBEDİ ÖĞRETMENLERİMİZDİR

Ak Parti Meclis Üyesi ve Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül Anneler Günü mesajını ilettiği konuşmasında, kadınların her dönem tarihi görevler üstlendiğini kaydederek şu ifadelere yer verdi; “Kurtuluş Savaşında topları donmasın diye çocuğunun battaniyesini örten Nene Hatun nezdinde tarihe yön veren kıymetli annelerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz.  Bizler anneliği en mukaddes ve en çok hürmete layık bir değer olarak gören inanç, kültür ve törenin mensuplarıyız. Anneler bizim baş tacımızdır. Peygamber efendimiz, “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır” diyerek, anneliğin ne kadar kutsal olduğunu ifade etmiştir. Annelerimiz ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi, büyük başarılar değerli anaların yetiştirdiği seçkin çocukların yardımları meydana gelir. Vatan uğruna şahadete uğurlanmış anneler, hayatını ocuklarına adamış özel anneler ve tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz.”

Ak Parti Gurubu tarafından Ataşehir Belediye Başkanlığı’nca cevaplanması talebi ile Ataşehir Belediye Meclis Başkanlığı’na Küçükbakkalköy Mahallesi’ndeki madde bağımlılarının barındığı metruk yapı ile Yenişehir Mahallesi’ndeki bir inşaat, Ataşehir Belediyesi’ne ait ATABEL Şirketi hakkında bilgi talebinin yer aldığı 3 yazılı önerge verildi. Verilen yazılı önergelerin Başkanlık Makamına havalesi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Oturum, gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı için 05/06/2017 Pazartesi günü toplanmak üzere kapandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.