Hoşgeldiniz  

İLGEZDİ ‘BAKANLIKTAKİ SKANDALI KİMLER ÖRTBAS EDİYOR?’

admin | 06 Haziran 2016 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

gamze_akus_ilgezdi_bakanlik_kamera--JPGCHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünde yaşanan “gizli kamera” skandalını Meclise taşıdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünde yaşanan “gizli kamera” skandalını Meclise taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İlgezdi, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki skandalı kimler örtbas ediyor?” diye sordu.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINDAKİ SKANDALI KİMLER ÖRTBAS EDİYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünde yaşanan “gizli kamera” skandalını Meclise taşıdı.

ANKARA- (TBMM) Meclis’e taşınan skandal, Kültür Bakanlığı’na bağlı Telif Hakları Genel Müdürlüğündeki bir kadınlar tuvaletine gizlice yerleştirilen kamerayı, kurumda çalışan bir kadın memurun yanıp sönen ışığı fark ederek bulmasıyla ortaya çıktı. İddiaya göre kamerayı tuvalete, kadınları gizlice izlemek için Genel Müdürlükte bilirkişi olarak çalışan R.K. yerleştirdi. Ancak skandal kameranın bulunmasıyla bitmedi.

ÇALIŞANLARA TEHDİT

Kamerayı bularak skandalı ortaya çıkartan Bakanlık personelinin konuyu üstlerine iletmelerine karşın, Müsteşar Yardımcısı ile Genel Müdür ve Daire başkanlarınca, “ağzını açan olursa işini kaybeder” denilerek tehdit edildiği iddia edildi.

KAMERAYI KOYAN GÖZALTINDA

Bakanlık personelinin, tehditlere rağmen polise başvurması üzerine, kamerayı yerleştirdiği iddia edilen R.K, 13 Mayıs’ta gözaltına alınarak, suçunu kabul etti. Şüphelinin işyeri ve evinde yapılan aramalar neticesinde benzer şekilde çekilerek kaydedildiği anlaşılan CD’lere güvenlik güçlerince el konularak Savcılık makamına teslim edildiği, zanlı R.K’nın Adliye’de bilirkişi olarak çalıştığı dönemde de benzer bir suçlama ile karşılaştığı, bu suçlamanın ise örtbas edildiği ortaya çıktı.

ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK İŞİNE DÖNDÜ

Hakkındaki iddiaların Adli makamlara intikal etmesinin ardından bir süre izne ayrılan R.K’nın, Genel Müdürlükte görevli daire başkanları ve bir kısım memur tarafından, “Bu olayın duyulmasına izin veremeyiz. Eşi ve ailesi çok dindar! Hem kendisi, hem ailesi hem de parti rencide olur” denilerek yeniden görevine başlatılması skandala yeni bir halka ekledi.

İLGEZDİ MECLİS’E TAŞIDI

Tuvaletteki kamera skandalına dikkat çekerek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki skandalı kimler örtbas ediyor?” diye soran CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Gamze Akkuş İlgezdi Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti:

1.Tuvaletteki kamera fark edildikten sonra kimler tarafından sökülmüştür? Kamerayı taktığı iddia edilen Karaca’nın söküp attığı iddiaları doğru mudur?

2.Karaca’nın olayın duyulmaması için kadın memurları tehdit ettiği iddiaları doğru mudur?

3.Şüpheli Karaca’nın daha önce de adliyede bilirkişi olarak görev yaptığı dönemde benzer bir suçlama ile karşılaştığı ancak olayın örtbas edildiği iddiaları doğru mudur?

4.Müsteşar yardımcısı, genel müdür ve daire başkanlarının çalışanları “ağzını açan olursa buradaki işini kaybeder” diyerek tehdit ettikleri yönündeki iddialar doğru mudur? Kadınları tehdit edenler halen görevinde midir? Tehdit edenleri görevden almayı düşünüyor musunuz?

5.Şüphelinin evinde yapılan aramada gizli kaydedilmiş görüntülerin ele geçirildiği iddiaları doğru mudur?

6.Karaca kurumdaki görevi başında mıdır yoksa başka bir kurumda mı görev yapmaktadır? Karaca’yı görevden almayı mı yoksa genel müdürlüğe atamayı mı düşünüyorsunuz?

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.