Hoşgeldiniz  

İLGEZDİ ‘AYDINLIK TÜRKİYE DEMOKRASİ VE CUMHURİYET İÇİN’

admin | 29 Mart 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

Battal_gamze_akkus_ilgezdi_tiyatro_festivali_referandum_08.Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali açılışında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, aydınlık Türkiye,  demokrasi ve Cumhuriyet için “Hayır” dediğini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

16 Nisan’da yapılacak referandumu hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Türkiye’nin bu noktaya gelmesinde, sanatın ve sanatçının yok edilmesinde bu hükümetin payının büyük olduğunu iddia ederek, 16 Nisan referandumu öncesinde, “Nisan’ın 17’sinde Türkiye yeniden şekillenecek. Aydınlık Türkiye,  demokrasi ve Cumhuriyet için Hayır diyorum” diye konuştu.

KARANLIĞI UMUDA ÇEVİRMENİN YOLU SANAT

8.Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali açılışındaki Gala töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ülkemiz olağanüstü hallerden geçtiğini kaydederek “Karanlığı umuda çevirmenin, karanlığı aydınlatmanın bir yolunun da herhalde sanattan ve özgür düşünceden geçtiğine inanıyoruz. Çünkü sanatın ve özgür sanatçının, toplumsal değişimin anahtarı ve aydınlanma idealinin öncüsü olduğunu düşünüyoruz. Kültürel yozlaşmanın beraberinde mutlak itaati getireceğine inananlar, çağdaş değilseler; sanatı ve sanatçıyı hedef almaktan asla ve asla vazgeçmezler” diye konuştu.

TİYATRO DEVRİMCİDİR

Tiyatronun devrimci yönüne işaret eden Battal ilgezdi, bu konudaki görüşlerini, “Biliyoruz ki ve inanıyoruz ki; tiyatro devrimcidir.  Çünkü tiyatro hem sanattır, hem edebiyattır, hem de politikadır. Tiyatro; seyircisini, ülkesini, bir toplumun kaderini ve yönünü değiştirmenin mücadelesidir. Tarihin karanlık sayfalarında yok olmaya mahkum olan otoritenin, karanlığın panzehiridir. Tiyatro bu nedenle ölümsüzdür” şeklinde aktardı.

TİYATRO KÜLTÜRÜN VAZGEÇİLMEZ BİR UNSURU

Tiyatroya, sanata ve sanatçıya verdikleri önemin altını çizen Başkan İlgezdi, 8’inci kez düzenledikleri festivalle ilgili, “Ne mutlu bize ki bu inançla ve bilinçle, 8 senedir ülkemizin en önemli tiyatrolarını, önemli oyuncularını ve değerli eserlerini Ataşehir’de halkımıza sunuyoruz. Tiyatroyu, ilmi hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller için, kültürün vazgeçilmez bir unsur olarak görüyoruz” diye konuştu.

“SANATÇI EL ÖPMEZ, SANATÇININ ELİ ÖPÜLÜR.

“Sanatçı el öpmez, sanatçının eli öpülür.”diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümekte kararlı olduklarına işaret eden İlgezdi, “Biliyoruz ki düşüncelerinin buluşmasıyla oluşan ışık, aydınlanmaya giden yolda bizlere rehber olmaya devam edecektir. Festivalde emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedikten sonra; “Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyorum.”ifadeleri ile teşekkür ve kutlama mesajını iletti.

AYDINLIK TÜRKİYE,  DEMOKRASİ VE CUMHURİYET İÇİN HAYIR DİYORUM

Başkan Battal İlgezdi 16 Nisan referandum ile ilgili görüşlerini ise; “Önümüzde, 16 Nisan’da Yeni Anayasa maddelerinin oylanacağı bir referandum var. Türkiye’nin bu noktaya gelmesinde, sanatın ve sanatçının yok edilmesinde bu hükümetin payı büyüktür. Sizler bizim önderlerimiz ve rehberlerimizsiniz. Umut ediyorum ki Nisan’ın 17’sinde Türkiye yeniden şekillenecek. Aydınlık Türkiye,  demokrasi ve Cumhuriyet için Hayır diyorum” ifadeleri ile özetleyerek dile getirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.