Hoşgeldiniz  

İLGEZDİ ‘ATATÜRK’E HAKARETTEN TUTUKLU VAR MI’

admin | 10 Mayıs 2017 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi, programda hakaretle sonrası Bakan Bekir Bozdağ’a, “Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretten tutuklu var mıdır?” diye sordu.

İLGEZDİ, ADALET BAKANI’NA SORDU: ATATÜRK’E HAKARET GEREKÇESİYLE  TUTUKLU OLAN VAR MI?

İlgezdi : “10 Mayıs 2017 tarihi itibariyle cezaevlerinde Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklu olan var mıdır?”

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi, tv programında Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edilmesiyle ilgili verdiği soru önergesiyle Bakan Bozdağ’a, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklu olan var mıdır?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze AKKUŞ İLGEZDİ tarafından Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verilen soru önergesinde; “6 Mayıs tarihinde TV Net adlı kanalda, gerçekleştirilen bir programda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edilmiştir. Ülkenin kurucusu ve silah arkadaşları hakkında son yıllarda artan hakaretler cezasız ve tepkisiz kaldığı için artmaktadır.”ifadelerine yer verilerek, Bakan tarafından yanıtlanması talebiyle şu sorular yönetiliyor:

“1.Tv programında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenler hakkında 6 Mayıs 2017 tarihinden önce “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun” nedeniyle işlem yapılmış mıdır?

2.Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği için 2003-2017 yılları arası hakkında soruşturma başlatılan kişi sayısı kaçtır? Soruşturmaların sonuçları nedir? Beraat ve ceza kararlarının yıllara göre dağılımı nedir?

3.10 Mayıs 2017 tarihi itibariyle cezaevlerinde Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklu olan var mıdır?

4.Ocak 2003 – Mayıs 2017 yılları arası kaç dergi, kanal veya gazete hakkında işlem yapılmıştır? Hangi cezalar verilmiştir? Ceza verilen kanal, gazete ve dergiler hangileridir?

5.Kamu kaynaklarından veya bakanlıklardan “Derin Tarih” adlı dergiye ekonomik destekte bulunulmuş mudur? Adı geçen dergi hangi kurumlara, kaçar tane alınmaktadır?”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.