Hoşgeldiniz  

ILGAZ SERÇELER KÖYÜ’NDE 27 EV TAMAMEN YANDI

admin | 03 Nisan 2017 | Genel, Manşet, Türkiye A- A+

cankiri_ilgaz_serceler_yangin (1)Çankırı Valiliği tarafından Çankırı’nın Ilgaz İlçesi Serçeler Köyü’nde çıkan ve köydeki 47 haneden  27 evin zarar gördüğü yangın ile ilgili basın açıklaması yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Valilik tarafından yapılan açıklamada; “Ilgaz ilçesine 9 km mesafede bulunan Serçeler Köyünde, Köy nüfusu 31 kişi olup köyde bulunan 47 haneden zarar gören 27 evdir. Evlerin tamamı eşyalı ve 3’ü kullanımda, diğerleri yazlık olarak kullanılmaktadır. 03 Nisan 2017 günü saat 10.00 sıralarında, 80 yaşlarında olan ve akıl sağlığı yerinde olmayan, yalnız ikamet eden Güldane TAŞÇI isimli şahsın yaktığı sobadan çıkan alevlerin büyümesi sonucu evinde yangın çıktığı bildirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

27 EV YANARAK KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Rüzgârın etkisi ve evlerin birbirine yakın olması nedeniyle, yangın civardaki evlere sıçradığı ve yaklaşık 27 ev yanarak kullanılamaz hale geldiğinin kaydedildiği açıklamada “Yangında Güldane TAŞÇI isimli şahıs el ve ayaklarından hafif şekilde yaralanmış, tedavisi ayakta yapılmıştır. Şuana kadar bir can kaybı ya da yaralanma olmamıştır” denildi.

SÖNDÜRME VE SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

“Çankırı, Ilgaz, Kurşunlu, Korgun, Tosya ve Ilgaz Orman İşletme’ye ait itfaiye araçları ve Çankırı, Çerkeş ve Bayramören Orman İşletmelerine ait (5) arasöz aracıyla yangına müdahale edilmiş olup, halen söndürme ve soğutma çalışmalarına devam edilmektedir” ifadeleri ile soğutma çalışması sürdürüldüğü belirtilerek; hasar tespitinin AFAD İl Müdürlüğünce evlerde ikamet etmeyen şahısların evlerine geldikten sonra yapılacağı belirtiliyor.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA ÇANKIRI BELEDİYESİ’NDEN DESTEK

Çankırı’nın Ilgaz ilçesi Serçeler köyünde çıkan yangının söndürme çalışmalarına Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de katılarak destek verdi. 45 haneli Serçeler köyünde sabah 10.00 sularında başladığı bildirilen yangının kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.