Hoşgeldiniz  

İkinci mega kent Tuzla`ya yapılacak

admin | 29 Ağustos 2012 | Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

İstanbul’un Avrupa yakasında Kemerburgaz`a yapılacak 500 bin kişilik çılgın şehirlerden ikincisi Anadolu yakasında Tuzla`ya inşa edilecek. Anadolu’da çılgın şehir.

İkinci mega kent Tuzla`ya yapılacak

Başbakan Erdoğan`ın çılgın İstanbul projesindeki iki şehirden Anadolu tarafındaki yer de belli oldu.

İlki Kemerburgaz`a yapılacak 500 bin kişilik çılgın şehirlerden ikincisi Tuzla`ya inşa edilecek. Sabiha Gökçen Havaalanı`nın doğusundan başlayıp, Akfırat Mahallesi`ni de içine alacak şekilde inşa edilecek yeni şehir doğu yönünde büyüyecek. Anadolu yakasında yapılacak şehrin en büyük özelliği tüm ulaşım vasıtaları ile erişilebilir olması. Sabiha Gökçen Havaalanı`na çok yakın bir noktadan başlatılacak çılgın proje, TEM otoyolu, E-5 karayolunun yanı sıra Ümraniye`den başlayarak bu bölgeden geçen eski İzmit yolunun genişletilmesi ile desteklenecek. Tuzla`nın seçilmesi ile yeni yapılacak iki şehrin de havaalanı olmuş olacak. Anadolu yakasındaki şehrin Avrupa yakasındakinden farkı ise kara ve havayolunun yanında deniz ve tren yolu ile ulaşılabilecek olması.

Hızlı tren, metro, deniz

Tuzla`da yapılacak şehir tam bir ulaşım merkezi olacak. Sabiha Gökçen Havaalanı`na yakın bir bölgede inşa edilecek şehre TEM otoyolu, E-5 karayolu ve yeni genişletilen eski İzmit yolu ile sorunsuz ulaşım sağlanacak. Başbakan Erdoğan`ın Pendik`e kadar uzatılacağı müjdesini verdiği Anadolu yakası metrosu da bu yeni şehre kadar getirilecek. Ayrıca Marmara Denizi`nin Pendik ve Tuzla sahillerine deniz yolu ulaşımı da bu bölgeyi daha cazip hale getirecek. Marmaray Projesi`nin hayata geçmesinin ardından yeniden ele alınan hızlı tren projesi de bu şehre uğrayacak. Böylece Anadolu yakasındaki yeni şehre tüm ulaşım vasıtaları ile erişim sağlanmış olacak.

Yatırımı artıracak

Türkiye`nin en büyük sanayi üssü olan İstanbul İzmit arasındaki hat büyümeye devam etmesine rağmen, yatırımcılar yerleşim için hâlâ İstanbul veya İzmit`i tercih ediyor. Bu yüzden hafta içinde TEM otoyolu ve E-5 karayolunda yoğun trafik yaşanıyordu. Yeni şehir yatırımcılar için önemli bir yerleşim alternatifi durumuna gelirken, yeni yatırımlar için de adeta teşvik işlevi görecek. İmar planlarının tamamlanmasının ardından yeni ticaret alanlarının oluşturulması ile bölgeye daha fazla yatırım gelmesi bekleniyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.