Hoşgeldiniz  

İhmal Edilen Amatör Spor Kucakta

admin | 24 Mart 2015 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Spor A- A+

Son yıllarda önemli alt yapı yatırımlarının yapıldığı amatör sporda küçük ama hayati önem taşıyan ihmaller, sporcuların yaşamını tehlikeye sokuyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Son yıllarda önemli altyapı yatırımları yapılan amatör sporlar, hala önemli eksikliklerin, hayati ihmallerin olduğu ortamlarda yapılıyor.  Belki altyapıya yapılan yatırımların önemsiz bir kısmıyla bu hayati eksiklikler ortadan kalkabilecek. Başarının sadece alt yapıya değil, sağlanan diğer olanaklara bağlı olduğu gerçeğinin örneğidir yaşanan… Bir sedyenin, amatör maçların yapıldığı statlarda donanımlı bir ambulansla ilk yardım ekibi bulundurmanın maliyeti insan hayatından daha mı pahalı. Hele teknik imkanları diğer yerlere göre İstanbul’da bu yaşanırken Anadolu’da hangi zorluklarla mücadele ediyorlar kim bilir amatör sporcular.

Bu duruma en çarpıcı örnek geçtiğimiz hafta sonu Ataşehir Yenisahra Stadı’nda Ataşehir Belediyespor ile  Eskişehir Belediyespor arasında oynanan maçta yaşandı.

Oyun içerisinde kafasına aldığı top darbesi ile yere yığılan ve bir süre kendini kaybeden Eskişehir’li oyuncuya sağlık ekibi ilk müdahaleyi saha içinde yaptı. Eskişehirli sporcunun oyunda kalamayacağının anlaşılması üzerine saha dışına çıkması gerekiyordu.

amator-spor-

Bir Sedyemiz Bile Yok!..

Oyunda kafasın aldığı topun darbesi ile sakatlanan ve kısa süre bilinç kaybı yaşayan Eskişehir Belediyesporlu oyuncu Havva Nur (26) arkadaşları tarafından kucakta saha kenarına daha sonra da soyunma odasın ataşındı. Alınan bilgide oyuncunu sağlık durumunun iyi olduğu ve önemli bir sakatlığı olmadığı söylendi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.