Hoşgeldiniz  

İDRİS BAL ve ARKADAŞLARI YENİ PARTİ KURDU

admin | 05 Kasım 2014 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

idris_bal_DGP_yeni _partiKütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, çalışmalarını yürüttüğü yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdi. İdris Bal DGP’yi kurdu. DGP kuruldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

17 aralık süreci ve sonrasında yaşanana krizde AK Parti’den istifa eden Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, bir süredir çalışmalarını yürüttüğü ’Demokratik Gelişim Partisi (DGP)’nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdi.

İçişleri Bakanlığı’na başvurarak kuruluş dilekçesini veren ancak muhatap bulamadığı için alındı belgesini gecikmeli olarak alabilen İdris Bal, başvuru sırasında ilgililerin kendilerine karşı ilgisizliğinden şikayet etti.

Geçtiğimiz günlerde kurulacağını açıkladığı partinin adını ’Demokratik Gelişim Partisi’ (DGP) olarak açıklayan İdris Bal, İçişleri Bakanlığı ilgililerine parti kuruluşu ile ilgili gerekli belgeleri, evrakları içişleri bakanlığına getireceklerini, randevuya gerek olup olmadığını sorduklarını söyleyip; “Randevuya gerek yok dediler. Biz de bugün geldik. Evraklarımızı buraya verdik. Ama daha sonra genel sekreterin olmadığını ve bize alındı veremeyeceklerini söyledi. Yani evrakları aldıklarına dair bir belge veremeyeceklerini söylediler. Oysa biz o alındıyı almadan var olamıyoruz. Alındı belgesi verilmesi gerekirken burada net bir Anayasa suçu var” ifadeleri ile İçişleri Bakanlığı’nda yaşadıklarını anlattı.

Parti kurma çalışmalarının başından bu yana kendisi ve arkadaşları üzerinde baskı olduğunu iddia eden Bal; “Dünden beri benim ve arkadaşlarımın üzerinde ciddi bir baskı var. Bundan sonra da bu baskıları hissediyoruz” dedi.

Alınan bilgiye göre İdris Bal Çarşamba günü Saat 11.00’de düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna yeni partinin kuruluş duyurusunu yapıp; partinin adını, amblemini, tüzük ve programı ile ilkelerini açıklayacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.