Hoşgeldiniz  

İçerenköy’deki Kültür Merkezi İnşaatı Hızla Tamamlanıyor

admin | 18 Ekim 2019 | Ataşehir, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

2013’te yapımına başlanan çeşitli gerekçelerle Büyükşehir tarafından durdurulan, geçtiğimiz günlerde yeniden başlanan İçerenköy’deki kültür merkezi inşaatı 2019 sonunda tamamlanıyor

Recep Kenan/itvhaber.com

Projesi tamamlanarak 2013’te yapımına başlanan çeşitli gerekçelerle Büyükşehir tarafından durdurulan İçerenköy’deki kültür merkezi, Gönüllü Hizmet Vakfı ile varılan anlaşma ile bağışçı vakıf başkanı İnal Aydınaoğlu ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi arasında protokol imzalanarak yapımına yeniden başlanacağı duyurulmuştu.

O dönem Kemal Sunal adı ile başlanan proje, yapılan protokol gereği bağışçının adı verilerek İnal Aydınoğlu adı ile yapımına yeniden başlandı. Vinçler yerleştirilen. Yeniden beton çalışmalarının hareketlendiği İçerenköy Kültür Merkezi, temel çalışmaları tamamlanarak su basman seviyedinin de üstüne çıkıldı. Yapım çalışmalarında hareketlenmenin görüldüğü İçerenköy Kültür Merkezi inşaatında 1. Katın betonlarının atılmaya başlandığı gözleniyor. Yapılan açıklamalarda 2019 yılı sonunda kaba inşaatın tamamlanmasının planlandığı belirtiliyor.

Ataşehir Belediye Meclisi gündeminde yer alan, “Ataşehir ilçesi İçerenköy Mahallesi Karslı Ahmet Caddesi üzerinde bulunan belediyemiz adına kayıtlı parselde yapılacak olan kültür merkezine ilişkin Hukuk Komisyonunun 09/05/2019 tarihli ve 15 sayılı raporu.” Onaylanarak kabul edildi.

MAYIS TOPLANTISINDA MECLİS ÜYELERİNİN OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

İçerenköy Mahallesi’nde bağışçı işbirliğiyle yapılacak Kültür Merkezi için şartlı bağış koşulu ile yapımı, Mayıs ayı toplantılarında görüşülerek Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmişti.

Ataşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan maddeye göre Ataşehir ilçesi İçerenköy Mahallesi Karslı Ahmet Caddesi üzerinde Ataşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 5 yıl önce başlanan ve İBB tarafından durdurulan kültür merkezi projesinin yapımını içeriyor.

BAĞIŞÇININ YAPACAĞI İÇERENKÖY KÜLTÜR MERKEZİ ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NE TESLİM EDECEK

Ataşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan Ataşehir ilçesi İçerenköy Mahallesi Karslı Ahmet Caddesi üzerindeki kültür merkezi yapımının bağışçı aracılığı ile yapılarak Ataşehir Belediyesi’ne teslim edileceğinin yer aldığı kaydediliyor.

SEKTÖREL KRİZ NEDENİYLE İHALELERE KATILIM OLMADI

İBB Zabıtaları tarafından durdurulması üzerine uzun süre sonra yeniden ruhsat alınabilen kültür merkezi inşaatı Ataşehir Belediyesi tarafından bir çok kez ihaleye çıkartılmış, yaşanan sektörel kriz nedeniyle ihalelere yüklenici katlımı olmamıştı.

Çözüm arayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yaptığı açıklamalarda kriz nedeniyle yüklenicilerin ilgi göstermediği İçerenköy’deki kültür merkezi inşaatının takas yada bağışçı yönetimi ile tamamlanmak için çalıştıklarını kaydetmişti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.