Hoşgeldiniz  

İÇERENKÖY VE KÜÇÜKBAKKALKÖYLÜLERE İMAR MÜJDESİ

admin | 11 Ekim 2016 | Ataşehir, Emlak, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Üst Manşet A- A+

atasehir_meclis_imar-1Ataşehir Belediye Meclisinde konuşan Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, İçerenköy ve Küçükbakkalköylülere imar planının İBB Meclisine geldiği müjdesini verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Meclis 2’nci Seçim Dönemi 3’üncü Toplantı Yılı Ekim Ayı toplantıları 4’üncü Birleşimi 10 Ekim 2016 Pazartesi Saat 17:00 Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında yapıldı.

atasehir_meclis_imar-10

Toplantıda Ataşehirlilere müjde veren Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, İçerenköy ve Küçükbakkalköy’ü kapsayan 1/5 binlik imar planının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin Ekim ayı gündemine alındığını, planın görüşülerek kabul edilmesinin beklendiğini kaydederek, iki kategoride toplanan Yenisahra ve yakın çevresi planlarına yapılan itirazların Kasım ayı Meclis toplantılarında görüşülerek kabul edilmesinin beklendiğini ifade etti.

atasehir_meclis_imar-6

Geçtiğimiz yıl 10 Ekim’de Ankara Garı’nda ve önceki gün Hakkari Şemdinli’de PKK Teröristler tarafından yapılan bombalı saldırılarda hayatlarını kaybeden şehitlere ve vatandaşlara rahmet ve yakınları ile milletimize baş sağlığı dilendiği toplantıda Ataşehir Belediye Meclisi olarak terörün lanetlenmesi gereğinin altı çizildi.

atasehir_meclis_imar-13

ALLAH BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN

Yine yeni şehir haberleri geldiğini, Hakkari Şemdinli’de bomba yüklü araçla hunharca yapılan saldırıda şehit olan askerlere ve sivil vatandaşlar rahmet yakınlarına baş sağlığı dileğini dile getiren CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz gündem dışı konuşmasında; “Hain saldırıda 10 şehidimiz ve 8 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hunharca yapılan saldırıda şehit olan askerlere ve sivil vatandaşlar rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bu gün 10 Ekim. Geçen sene 10 Ekim’de Sıhhiye Meydanı’nda düzenlenecek olan Barış Mitingine katılmak üzere gelen Ankara Garı’nda yapılan bombalı saldırıda, 104 can hayatlarını kaybetti. Bu gün yıl dönümü olması münasebetiyle anıyor, mekanları cennet olsun diyoruz. Allah böyle acılar yaşatmasın” dedi.

atasehir_meclis_imar-2

MECLİS OLARAK BUNU LANETLEMEMİZ GEREKİR

Şemdinli’de pusu şeklinde düzenlenen hain saldırı neticesinde 10 askerin şehit olduğunu, 5 sivil vatandaşın da hayatını kaybettiğini hatırlatan Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, Türkiye üzerin oynanmak istenen oyunların hep birlikte durulması gerektiğini kaydederek; “Bu hainlere fırsat vermememiz gerektiğini, Meclis olarak bunu lanetlememiz gerektiğini düşünüyorum. 10 Ekim’de bir canlı bomba saldırısında 104 vatandaşımızın hayatlarını kaybetmesinin yıl dönümüydü. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve halkımıza baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.

atasehir_meclis_imar-9

ATAŞEHİRLİLERE İMAR MÜJDESİ

Ataşehirlilere müjdesi olduğunu söyleyen Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, İçerenköy ve Küçükbakkalköy’ü kapsayan 1/5 binlik imar planının İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Meclisinin Ekim ayı gündemine alındığını, planın görüşülerek kabul edilmesinin beklendiğini kaydederek; “Bu gün burada Ataşehirlilere bir müjde vermek istiyorum. İçerenköy, Küçükbakkalköy ve yakın çevresi 1/5000 ölçek Nazım imar Planı Büyükşehir Meclisimizde gündeme alındı” ifadelerini kullandı.

img_0013

YENİSARA VE BARBAROS İMAR PLANI KASIM GÜDEMİNE

Ataşehir’in diğer mahalleleri ile igili yapılan çalışmaları da yakından takip ettiğini kaydeden Arzık, Yenisara ve Barbaros mahalleleri ile ilgili çalışmalarda sona gelindiğini, iki kategoride toplanan Yenisahra ve yakın çevresi imar planına yapılan yaklaşık 650 itirazın iki guruba ayrılarak Kasım ayı Meclis toplantılarında görüşülerek kabul edilmesinin beklendiğini ifade etti.

Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahalleleri imar planı çalışmalarında da sona gelindiğini kaydeden Mustafa Cevat Arzık, bu planların önümüzdeki günlerde gündeme alınacağını, Yeni çamlıca mahallesindeki mülkiyet sorunun çözümü için çalışıldığını, Ferhatpaşa Mahallesi ile ilgili olumlu çalışmalar yapıldığını kaydetti.

atasehir_meclis_imar-9

Gündem dışı konuşmaların sonrasında gündeme geçilerek Genel Kurul Gündemindeki 3 madde üzerinde görüşmelere geçildi. Maddelerin görüşmelerden sonra yapılan oylamalarda; 1 ve 3’ünü madde 0y çokluğu, 2. Madde ise oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanvekili Sadi Özata, gündemde görüşülecek medde kalmadığı gerekçesi ile 12 Ekim 2016 Çarşamba günü Saat 17:00 toplanmak üzere oturumu kapattı.

atasehir_meclis_imar-3atasehir_meclis_imar-4atasehir_meclis_imar-8atasehir_meclis_imar-11atasehir_meclis_imar-12

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

İÇERENKÖY VE KÜÇÜKBAKKALKÖYLÜLERE İMAR MÜJDESİ için yorum yok

  1. zeynep dedi ki:

    25 yıldır imar bekleyen halka müjde veriyorsunuz. Sanki insanlar evlerini paralarıyla almadı da siz hediye ettiniz.

  2. Nizam dedi ki:

    Mesajınız…

  3. Nizam dedi ki:

    Aynen haklısınız Zeynep hm,
    Tenis maçı gibi suçu hep birbirlerine atarak, imar sorununu çözmeyerek vatandaşı yıllardır oyaladılar vede madur ettiler..
    Bu işin tek sorumlusu;
    İlgili nazım planları çizme yetkisi olan İBB’dir.
    Suçu hiç kimseye atmasın, vatandaşı oyalamasın..
    Biz ne AĞAOĞLU, nede PAŞAOĞLU olmadığımız için imar sorunumuz çözülmedi, yoksa 1 ayda çözülürdü imar sorunu..! PINAR SOKAK SAKİNLERİ

  4. Nizam dedi ki:

    Bu ülkede çözüm;
    Kanunun üstünde gücü olanlar için işliyor, çözüm hemen üretiliyor.. Hak sahibi iken yerimizden edilip madur durumuna sokuluyoruz, Hak sahibi olmayan mal sahibi oluyor..
    Biz hiçbirkimseden ekstra birşey istemiyoruz..
    Kendi haklarımızın korunmasını ve 25 yıldır yeşil alan sorunun çözülmesini bekliyoruz..!
    Ama kime söylüyorsun…

  5. Nizam dedi ki:

    Sayın Kadir Topbaş Bey;
    2,5 yıl önce geldin İçerenköyde konuşma yaptın,
    Yeşil alan sorunu ile ilgili, Ataşehir belediyesinden hiçbir kimsenin başvurmadığını söyledin…acemice.!
    Öncelikle İBB nasıl bilmez, bizi kandırmayın, kanmıyoruzda..,
    Sadece vatandaşın başvuru evraklarına baksanız, Ankaraya yol olur.. Hadi haberiniz olmadı, haberiniz olduktan sonsa 2,5 nerdesiniz..
    Şunu unutmayın ALLAH, ibb’den büyük…

  6. ZEYNEP dedi ki:

    bu yıl meclisten çıkmazsa içerenköy halkı toplanıp e-5 i trafiğe kapatıcaz. Gerekli grubu sosyal medya üzerinden toplayacağız. Biz trilyonluk evlerimiz için kuzu kuzu bekledik bunca sene. Gazetelere sokaklara dökülüp hakkımızı arayacağız.

  7. Nizam dedi ki:

    İBB nin, yapılan başvurulara cevabı;

    ”İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, İçerenköy Küçükbakkalköy mahallerini kapsayan alanda İBB kasım ayı Meclisine gönderilmek üzere yeni 1/5000 ölçekli nazım imar planı çalışmaları devam etmektedir. 1-2 ay aralıklarında 0212 455 13 28 numaralı telefonu arayıp bilgi alabilirsiniz”

  8. Nizam dedi ki:

    Sayın İBB,
    Bu verdiğiniz KASIM.2016 son tarih olur inşallah..
    25 yıldır çok kasım gördük, artık milleti oyalamayın…

    Bizleri evlerimizden ettiniz..!
    İstanbulun heryeri değişti, ama bu sorun yıllardır çözülmedi, çözülmek istenmedi..!

    Hep aynı, her birim, her yıl, hep aynı nakarat…
    Hiç k,mse bu sorunu başkarının üzerine atarak savunma yapmasın lütfen, seçimlerde gördüğümüz itibarı hizmet olarak bir türlü göremedik…
    (sorunun çözüme kavuşmaması halinde, çözüm için hertürlü toplanmaya-toplantıya hazırız)

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.