Hoşgeldiniz  

İçerenköy ve Küçükbakkalköy İmar Planları Kararı Verildi

admin | 20 Mayıs 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Emlak, Gündem, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Üst Manşet A- A+

İtiraz Edilen Ataşehir İlçesi 1/1000 Ölçekli İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi UİP İle ilgili yürütmeyi durdurmaya ilişkin İstinaf Mahkemesi kararını verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ocak ayı gündemine alınarak 11 Ocak 2019 tarihli Ataşehir Belediyesi meclis toplantısında görüşülen İçerenköy ve Küçükbakkalköy mahallelerini kapsayan Ataşehir ilçesi 1/1000 ölçekli İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi Uygulama İmar Planı (UİP) Meclis oybirliğiyle onaylanarak kabul edilmişti.

Ataşehir Belediyesi Plan ve Projeler Müdürlüğünün Ataşehir ilçesi 1/1000 ölçekli İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülüp onaylandıktan sonra yürürlüğe girmesi beklenen plan, yapılan itirazla Bölge İstinaf Mahkemesine taşınmış, yargı sürecinin sonuçlanması bekleniyordu.

Bölge sakini Ataşehirlilerin merakla sonucunu beklediği 1/1000 ölçekli İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi Uygulama İmar Planı ile ilgili süreç belli oldu.

Makamında ziyaret ettiğimiz Ataşehir Berlediye başkan Yardımcısı Deniz Kutlu tarafından Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurları için yapılan özel açıklamada, İstinaf Mahkemesine itiraz edilen 1/1000 ölçekli İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi Uygulama İmar Planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığını, İBB’de onay bekleyen planın onaylanması ve askı süreci sonrasında uygulamaya başlanacağını kaydetti.

“1/5000 ölçek İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı İBB tarafından onaylandıktan sonra, bölgenin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarını yaparak Ocak ayında da Ataşehir Belediye meclisimizde oy birliği ile geçirip İstanbul Büyükşehir (İBB)’ne gönderdik. Bu arada, 1/5000 ölçek İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı ile ilgi yürütmeyi durdurma kararı vardı. İstinaf Mahkemesine itiraz edilmişti. İtiraz üzerine yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Ataşehir ilçesi 1/1000 ölçekli İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri ve Yakın Çevresi Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir (İBB)’nde onay bekliyor. Plan onaylandığı anda askıya çıkacak. Askı süreci sonunda da uygulamaya başlayacağız.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.