Hoşgeldiniz  

İçerenköy Ataşehir ve İstanbul’un Kültür Sanatın Merkezi Oluyor

admin | 12 Ocak 2024 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tiyatrodan baleye, sanatsal ve kültürel etkinlikte buluşturacak kültür ve sanat merkezini Ataşehirlilere kazandırıyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Battal İlgezdi başkanlığındaki Ataşehir Belediyesi Ataşehirlileri tiyatrodan baleye, sanatsal ve kültürel etkinlikte buluşturacak kültür ve sanat merkezi kazandırıyor.

Ataşehir’in kültür ve sanat hayatına katkıda bulunacak, bölgedeki önemli ihtiyaca cevap verecek İçerenköy’deki İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlanıyor.

Aralık ayında müzik ve sanat kursları ile 2500 Ataşehirliye hizmet vermeye başlayan İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi,  tiyatrodan baleye, sergilerden konserlere kadar pek çok sanatsal ve kültürel etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

İçerenköy’deki İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, fonksiyonel mimari özellikleriyle de sanatseverlerin büyük beğenisini kazanarak bölgenin ve İstanbul’un önemli kültür ve sanat merkezleri arasında yerini şimdiden aldı.

Kültür merkezinde Ataşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından işletilen Kültür Kafe bölgenin ve buluşma mekanı oldu. Özelikle İçerenköylüler için buluşma mekanı olan Kültür Kafe bölgedeki önemli bir eksikliği tamamladı.

2 BİN 800 KİŞİLİK KONSER SALONU, 657 KAPASİTELİ TİYATRO SALONU

İçerenköy’deki İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi 2 bin 800 kişilik konser salonu, 657 seyirci kapasiteli tiyatro salonu ve 200 kişilik konferans ile çok amaçlı salonlarla Ataşehir’in gösteri, konser ve sanat etkinliliklerindeki eksikliklerin tamamlanmasında etkili olacak.

İSTANBUL’UN ÖNEMLİ KÜLTÜR SANAT VE ETKİNLİK MERKEZLERİ ARASINDA

Ataşehir’in İçerenköy’deki buluşma merkezi olacak Kültür Merkezi; 21 adet sanat eğitim dersliği, kütüphane, çok amaçlı etkinlik salonu, çocuk oyun alanı, sergi salonu, fuaye, kafeterya ile İstanbul’un önemli kültür, sanat ve etkinlik merkezleri arasında yerini alıyor.

Ataşehir İçerenköy Mahallesi’nde 2 bin 800 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen, 22 bin 500 metrekare kullanım alanı olan İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi; 657 seyirci kapasiteli tiyatro salonu, 2 bin 800 kişilik konser salonu, 200 kişilik konferans salonu, 21 adet sanat eğitim dersliği, kütüphane, çok amaçlı etkinlik salonu, çocuk oyun alanı, sergi salonu, fuaye, kafeterya, restoran alanları, teraslar ve 3 katlı otoparktan oluşuyor.

Ataşehirli Yerel Gazeteciler ve Niyazi Yaman başkanlığındaki İçerenköy Derneği yönetimi, Ataşehir Belediyesi birim Müdürleri; Hasan Guneydaş, Hüseyin Dinçtürk, Ali Cihan Sakman, Utku çakmak ile İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Müdürü Tamer Şahin ve personeli ile yakında resmi açılışı yapılacak olan kültür merkezini gezdiler.

Kaynak: itvhaber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.