Hoşgeldiniz  

İBNİ SİNA’DAN 5000 KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

admin | 04 Kasım 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

asure-11Küçükyalı Özel İbni Sina Gün Hastanesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure günü etkinliğinde işletmeler ve  STK aracılığı ile vatandaşlara 5000 adet aşure ikram edildi. 

Küçükyalı Özel İbni Sina Gün Hastanesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure günü etkinliği ile bu yılda farkını gösterdi. Özel ve Devlet hastaneleri arasından farklı ve yenilikçi sosyal,  kültürel etkinlikleri ile takdirleri toplayan bir kurum haline gelen İbni Sina Gün Hastanesi tarafından gerçekleştirilen etkinlik ile her yıl 4000 ’e yakın olarak dağıtılan Aşure bu yıl 5000 adet olarak hazırlanarak, başta İbni Sina Gün Hastanesi olmak üzere, Maltepe’de çeşitli Sivil toplum kuruluşlarında, işletmeler aracılığı ile açık alanlarda vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

ZEMZEM SUYU DA İLAVE EDİLDİ

İbni Sina Gün Hastanesi yemekhanesinde baş aşçı Zeynep ATILKAN ve ekibi tarafından 60 çeşit malzemenin yanı sıra Mekke’de Harem-i Şerif’te bulunan kuyudan çıkan kutsal Zemzem suyu da aşurenin içerisine ilave edilerek, 5000 adet aşure etkinliği için özenle hazırlandı.

SULU: GELENEKSEL OLARAK SÜRDÜRÜYORUZ

İbni Sina Gün Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik SULU; “Muharrem Ayı vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimiz ile birlik ve beraberlik adına, ortak değerlerimize sahip çıkarak İbni Sina Gün Hastanesi yemekhanesinde özenle hazırlanan aşurelerimizin sivil toplum kuruluşlarında, kamu kurumlarında, halka açık yerlerde dağıtarak vatandaşlarımız aynı duygu ve heyecanı paylaşmış oluyoruz” dedi.

AŞURE GÜNÜNÜN ÖNEMİ        

Hicri takvimin ilk ayı Muharrem Ayıdır. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşûre gecesidir. Allahü teâlâ, birçok duaları Aşûre günü kabul etmiştir. İmam Hüseyin’in Kerbela Savaşı’nda şehit edilmesi, Hazret-i Âdem’in tevbesinin kabul olması,  Hazret-i Nuh’un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus’un balığın karnından çıkması,  Hazret-i İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması,  Hazret-i Yakub’un oğlu Hazret-i Yusuf’a kavuşması,  Hazret-i Yusuf’un kuyudan çıkması,  Hazret-i Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması,  Hazret-i Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi, Hazret-i İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup,  diri olarak göğe çıkarılması Aşûre günü oldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.