Hoşgeldiniz  

İBB Başkanı Topbaş 23 Nisan Çocuklarıyla Buluştu

admin | 22 Nisan 2015 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

ibb_kadir_23_nisanİBB Başkanı Kadir Topbaş, Filistin, Romanya ve Makedonya’dan 23 Nisan kutlamaları için Esenler Belediyesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelen çocuklarla buluştu.

Filistin, Romanya ve Makedonya’dan 23 Nisan kutlamaları için İstanbul’a gelen çocuklarla buluşan Kadir Topbaş, huzur ve barış dolu bir dünyayı oluşturmak için mücadele ettiklerini söyledi ve “Diliyoruz ki dünyadaki çocuklar ve anneler artık ağlamasın” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Filistin, Romanya ve Makedonya’dan 23 Nisan kutlamaları için İstanbul’a gelen çocuklarla buluştu. Esenler Belediyesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelen çocuklar ve öğretmenleriyle İBB Florya Sosyal Tesisleri’nde çocuklarla bir araya gelen Başkan Kadir Topbaş, Hz. Mevlana’nın “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır” sözünü hatırlatarak, İstanbul’un Peygamber Efendimizin müjdelediği emanet şehir olduğunu ve barışın merkezi olduğunu söyledi.

23 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada ilk defa çocuk bayramı olarak seçildiğini belirten Kadir Topbaş, Türkiye’nin huzur ve barış dolu bir dünyayı oluşturmak için mücadele ettiğini söyledi. “Bizim milletimiz tarih boyunca insanlığa huzur ve barışı getirmek için çalışmış, hiç sömürgeci olmamış” diyen Başkan Topbaş, şöyle konuştu;

Çocuklara ‘Çok Çalışın’ Öğüdü…

“Diliyoruz ki dünyadaki çocuklar ve anneler artık ağlamasın. Kan ve gözyaşı olmasın. Ülkemiz ve biz yerel yönetici olarak dünyada huzur ve barışın temini için çaba gösteriyoruz. Türkiye dünyada yanlış yapanların ezberini bozan bir konuma geldi. Bu gelişme bize gönül veren bütün coğrafyada bu hissediliyor. Teknolojinin de gelişmesiyle dünyadaki acılar hepimizin gözleri önünde cereyan ediyor. Bizler inanç ve kültür dünyamızdan aldığımız değerlerle insanlığın huzur ve mutluluğu için gayret gösteriyoruz.”

Geleceğin sahibi olan dünya çocuklarının dünya barışı ve herkesin mutluluğu için daha çok çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Topbaş, çocukların kendilerini en iyi şekilde yetiştirerek ailelerine, ülkelerine ve insanlığa faydalı işler yapmalarını öğütledi.

Çocukların Hediyesi ‘Barış Ekmeği’

Bu yıl 23 Nisan ve Regaip Gecesi’nin aynı güne gelmesinin de anlamlı olduğunu vurgulayan Topbaş, “İstanbul’un sizin gönlünüzde güzel izler bırakacağına ve ülkelerinize döndüğünüzde arkadaşlarınıza bu kadim şehrin güzelliklerinden bahsedeceğinize eminim. Sizlerle çok uzaklarda da olsak dualarda buluşuyoruz. Dualarımızda tüm insanlığın barış ve huzuru var” şeklinde konuştu.

Misafir çocuklar da Başkan Topbaş’a hazırladıkları barış ekmeğini ve ülkelerindeki Osmanlı eserlerinin resimlerini takdim ettiler. Ekmeğin barış koktuğunu belirten Topbaş, “İBB Başkanı olarak dünyadaki bütün yerel yönetimlerin de (UCLG) başkanım. Uluslararası toplantılarda diğer belediye başkanlarına da barış kokan bu ekmekten bahsedeceğim” dedi. Ekmekten bir parça koparan Topbaş, misafir çocuklara kendi elleriyle barış ekmeğinden yedirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.