Hoşgeldiniz  

İBB AKOM İstanbul İçin Ayakta

admin | 19 Şubat 2015 | Genel, İstanbul, Manşet A- A+

ibb_akom_ayaktaİstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden AKOM, Komuta Günlük Çalışma Raporu’na dair açıklamalarda bulundu. İBB AKOM ekipleri İstanbul için ayakta.

17 Şubat Salı günü başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte İBB AKOM ekipleri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdü. AKOM ekiplerinin Komuta Günlük Çalışma Raporu’na dair bilgiler 18 Şubat Çarşamba günü kamuoyuyla paylaşıldı.

Afet – Acil Durum Bilgisi

Komuta Günlük Çalışma Raporu’nda “Afet – Acil Durum Bilgisi” başlığı altında verilen bilgiler şöyle;

TEM Otoyolu Büyükçekmece-Mahmutbey arasında zincirsiz çok sayıda TIR’ın yolda kalması nedeniyle otoyol ulaşıma kapandı. Bazı TIR sürücüleri kontak kapatarak, TIR’ları yol üzerine park etti. Karayolları ekiplerine takviye olarak bölgeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden kar küreme araçları, itfaiye araçları ve çok sayıda vinç gönderildi. Vinçler, itfaiye araçları ve küreme araçları ters istikametten bariyerler kesilerek yola alındı. Yol yer yer trafiğe açıldı, arkadan gelen TIR’ların tekrar yolu kapatması nedeniyle TIR’ları ve diğer araçları yol kenarına çekme çalışmaları devam ediyor. Trafikte mahsur kalan vatandaşların gıda ihtiyaçlarını karşılamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye 4 Mobil Büfe gönderildi. Bu çalışmalarda görevli ekipler ise şöyle; Karayolları,  Emniyet, Yol Bakım, İsfalt, Destek Hizmetleri.

Hızlı Müdahale

Küçükçekmece Hacışerif mevkii Askerlik Şubesi önünde TEİAŞ’a ait yüksek gerilim hattı buz yükü nedeniyle D-100 karayolu üzerine düşmüş ve yüksek gerilim hattı iki direk arasında yola bir metre yükseklikte askıda kaldı. D-100 Karayolu Avcılar – Küçükçekmece istikameti bir süre trafiğe kapandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye vinçler sevk edildi, TEİAŞ ekipleri tarafından enerji hattı vinçler askıya alınarak olarak yolun trafiğe açılması sağlandı. Trafikte mahsur kalan vatandaşların gıda ihtiyaçlarını karşılamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye 4 Mobil Büfe gönderildi. Bu çalışmalarda görevli ekipler ise şöyle; TEİAŞ, BEDAŞ, Emniyet, İtfaiye, Yol Bakım, İsfalt.

İtfaiye, Yol Bakım, İsfalt ekipleri tarafından trafikte mahsur kalan 22 araç çekilerek 26 vatandaş da kurtarıldı

Çeşitli güzergahlarda trafikte mahsur kalan, kaza yapan araçlar için İsfalt, İtfaiye tarafından 72 büyük vinç ve kurtarıcı gönderilerek olaylara müdahale edildi. Yol Bakım ekipleri de çalışmalar devam ediyor.

Sağlık, İtfaiye ve Yol Bakım ekipleri 112 merkezden gelen talepler doğrultusunda ambulansların ulaşımı için sokak aralarına müdahale ederek, hastaların hastanelere sevkini sağladı.

İstanbul genelinde 96 ağaç devrilmesi ve 1 çatı uçması olayına İtfaiye, Park Bahçeler ekipleri tarafından müdahale edildi.

İSKİ ve BEDAŞ’tan edinilen bilgiye göre Esenyurt, Büyükçekmece, Başakşehir, Çatalca’nın bazı mahallelerinde elektrik kesintileri oldu. Elektrik kesintilerine bağlı olarak bölgelerde su verilemedi. Çatalca’da su kesintileri devam ediyor. Avcılar bölgesinde saat 14:00’te başlayan kablo arızası kaynaklı elektrik kesintisi kısmen giderildi, bazı mahallelerde elektrik kesintisi devam ediyor.

İDO 07:00-08:00 saatleri arasındaki 3 deniz otobüsü, 5 hızlı feribot seferini iptal etti.

Şehir Hatları’nın seferleri hava durumuna bağlı olarak gecikmeli olarak sağlanıyor.

Kayaşehir, Metrokent, Başakşehir, Göktürk, Esenyurt Gişeler, İhlas Marmara Evleri, Arnavutköy ve Ispartakule hatlarında 38 İETT otobüsü özellikle son duraklar olmak üzere mahsur kaldı, sefer yapılamadı. İstanbul genelinde köy hatlarının bir kısmında buzlanma nedeniyle (ilçe belediyesi sorumluluk alanları) otobüs seferleri belirli noktalara kadar yapılabiliyor.

Ulaşım A.Ş.,Park Bahçeler ve İtfaiye ekipleri Yenikapı-Kartaltepe arasında metro hattına ağaç düşmesine bağlı kataner kopması nedeniyle sefer yapılamadığını açıkladı.

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 24 saatte 3.100 ton tuz, 12.000 kilogram üre kullanıldı.

İBB birimlerinin çalışma bilgisi ise şöyle;

Kış Şartlarıyla Mücadele Çalışmaları: Atık Yönetimi ve Park Bahçeler ekipleri tarafından İstanbul genelinde meydanlarda, ana arter yaya üstgeçitleri ile metrobüs yaya üstgeçitlerinde küreme ve tuzlama çalışması yapılmıştır. Toplam kullanılan tuz miktarı 81.742 tonken, kullanılan solüsyon miktarının toplamı 926 ton oldu.

Sahada Çalışan İBB Ekiplerine ve Trafikte Mahsur Kalan Vatandaşlara Gıda Temini: 6 mobil büfe hizmet verirken, 12.00 kumanya ve 20.000 sıcak çorba dağıtımı yapıldı.

Misafir Edilen Kimsesiz Vatandaş Sayısı: Toplam kayıtlı kişi sayısı 2.420, içeride bulunan toplam kişi sayısı 437, içeride bulunan erkek sayısı 407, içeride bulunan bayan sayısı 30 oldu.

Acil Durum Nöbet Bilgisi (Kış Şartlarıyla Mücadele): 16 Şubat 2015 saat 18.00 itibariyle AKOM alarma geçti. Alarm durumu devam ediyor. Nöbetçi birimlerin toplamı 21. İtfaiye, Yol Bakım, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Atık Yönetimi, Park Ve Bahçeler, Destek Hizmetleri, İSBAK A.Ş., Emniyet Trafik, Karayolları, İSKİ, Şehir Hatları, İDO, BEDAŞ – AYEDAŞ, ULAŞIM A.Ş., İETT, İBB Trafik, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ.

Haber: Burcu KASARCI / İstanbul Ajansı

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.