Hoşgeldiniz  

Hüseyin Yayman ‘Ortak Aklı Harekete Geçireceğim’

admin | 03 Mayıs 2015 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Genel, Genel Seçim Adayları, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

atassehir_skm_ak_parti_huseyin_yaymanAk Parti Ataşehir Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM)’nde yerel basınla kahvaltıda buluşan Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman ortak aklı harekete geçirmek istediğini söyledi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi İçin Siyasete Girdim

Ak Parti Ataşehir Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM)’nde yerel basınla kahvaltıda buluşan Ak Parti İstanbul 1. Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman siyasete giriş nedenlerini, hayalleri olan; “Daha mutlu, refah seviyesi daha yüksek Türkiye’yi yaratmak için halk tarafından hazırlanan yeni Anayasa ve Başkanlık sistemini hayata geçirmek” için siyasete girdiğini açıkladı.

IMG_0026

Akademisyen, Akil İnsan Gazetece ve Siyasetçi

“Türk Siyasal Hayatı” alanında akademik çalışmalar yapan, öğretim üyeliği yanı sıra çeşitli kurumlarda danışmanlık ve çözüm sürecinde akil insanlar heyeti üyeliği görevleri ile birlikte CNN ve Vatan Gazetesi’nin de aralarında bulunduğu yayın organlarında gazetecilik yapan Doç. Dr. Hüseyin Yayman Ataşehir Ak Parti SKM’de basın mensupları ile buluştu.

IMG_0032

Sinan Ayrancı “Adaylarımızı Basınla Buluşturacağız”

Ak Parti İstanbul 1. Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman‘ın katıldığı kahvaltı programı ile adaylarını basınla buluşturmayı amaçladıkları söyleyen Ak Parti Ataşehir Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Sinan Ayrancı, düzenleyecekleri çeşitli programlarla bu uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

Fatma Varank Erken Ayrıldı

Kahvaltıya Ak Parti İstanbul 1. Milletvekili Adayı Fatma Varank’ta katıldı. Ataşehir’i iyi tanıdığını vurgulayan Fatma Varank uzun yıllar Emlak Konut GYO’da çalıştığını hatırlatarak, Finans Merkezi’nin Ataşehir’e katkısını ve Gümrük atassehir_skm_ak_parti_fatma varankAlanı ile ilgili planlanan çalışmalara değindikten sonra, başka programları olduğu için kahvaltıdan erken ayrıldı.

Hedef %55, Rakip Yine Kendileri

Hüseyin Yayman, Ak Parti Ataşehir Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM)’de kahvaltıda bir araya geldiği basın mensuplarına yaptığı açıklamalarla gündemi değerlendirerek seçim dönemi çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Hedeflerinin yüzde 55 oy oranı olduğunu, seçimlerde rakiplerinin yine kendileri olduğunu söyleyen Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman şimdiye kadar gazeteci kimliği ile yer aldığı seçimde ilk kez siyasetçi kimliği ile yer aldığını söyledi. Gazetece olması neni ile yerel basının ve meslektaşları basın çalışanlarının sorunlarını bildiğini seçilmesi durumunda bu konu ile ilgili çalışmalar yapacağını söyledi.

“Başkanlık Sistemi” Türkiye’nin Kurtuluşu

Siyasete giriş nedenleri arasında başkanlık sistemini getirmek olduğunu belirten Ak Parti İstanbul 1. Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman, Türkiye’nin koalisyon dönemlerindeki iktidarsızlıklardan kurtulmasının yönteminin “Başkanlık Sistemi”ne geçmek olduğunu iddia etti. Yayman 12 Mart muhtırasından sonraki koalisyonla geçen 9 yılda 10 hükümet kurulduğunu söyledi.

Türkiye’nin 10 yılda bir darbe girişimi olduğunun altını çizen Hüseyin Yayman 27 Mayıs 1960’ta başlayan bu geleneğin, 12 Mart Muhtırası, 12 Eylül Darbesi ve sonrasındaki darbe girişimlerini hatırlattı.

IMG_0012

Taksim Meydanı Gösteri Alanı Değil

Basın mensuplarından gelen sorusunu, 1 Mayıs’ın şiddet sarmalında kutlamasına katılmadığını belirterek yanıtlayan Hüseyin Yayman, 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanmadığını, Valilik tarafından gösterilen şehrin çeşitli alanlarında kutlamaların yapıldığını, Taksim Meydanı’nın gösteri alanları arasında yer almadığını hatırlattı. Yayman 1977’deki 1 Mayıs olaylarının Bülent Ecevit’in ve CHP iktidarının önünü kesmek için çıkartıldığının altını çizdi. 1977’te yasaklanan 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlama izninin Ak Parti tarafından serbest bırakıldığını söyledi.

IMG_0037

Cem Evlerini En Çok Ziyaret Eden Adaylardanım

Yayman bir başka soruda ise Anadolu’da tarihten bu güne Türk kültürünü taşıyan Aleviliğin ülke için önemli olduğunu söyleyerek Ak Parti döneminde Alevlerin durumlarında iyileştirmeler yapmak üzere çeşitli çalışmalar yapıldığını söyleyerek; Aleviliğin değerlendirmesini siyasetçilerin yapmasının doğru olmayacağını, bu değerlendirmenin ilahiyatçıların işi olduğunu söyledi.

Alevilerin Cem evlerini en çok ziyaret eden adaylardan olduğunu, mezhep ayrımı yapmadığını söyleyen Ak Parti İstanbul 1. Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman; Ak Parti’nin Yozgat’ta Alevi, Tunceli’de Sünni olan bir hareket olduğunun altını çizdi.

IMG_0015

Ortak Aklı Harekete Geçireceğim

Ortak aklı kullanma ve müzakereci demokrasinin Ak Parti ve özellikle Recep Tayyip Erdoğan tarafından benimsendiğini altını çizen, Akil İnsanlar örneğini vererek Erdoğan’ın bu konuda çığır açtığını, toplantılarda dinlemeye, anlamaya çalıştığı sorunları not aldığını ve sonra da bunları düzelttiğini belirtti.

Hüseyin Yayman seçim sırasında, eğer seçilirse; milletvekilliği döneminde kendisinin de bu tür toplantılar düzenleyerek ortak aklı harekete geçireceğini söyledi.

IMG_0053

Hüseyin Yayman Kimdir?

Hüseyin Yayman, 1969 Yılında Hatay Kırıkhan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Hatay Kırıkhan’da tamamlayan Yayman, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ‘Türkiye’nin İdari Reform Tarihi’ isimli doktora teziyle kamu yönetimi ve siyaset bilimi doktoru ünvanını aldı..

Türk siyasal hayatı alanında akademik kariyer yapan Doç. Dr. Hüseyin Yayman halen Gazi Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Hüseyin Yayman, doktorasını tamamladıktan sonra bir süre ANAR ve SETA’da danışman/araştırmacı/uzman olarak çalıştı. Yayman, başta AK Parti olmak üzere, Türk siyasal hayatı, milliyetçilik ve Kürt sorunu konusunda akademik/bilimsel çalışmalarına devam etmektedir. Hüseyin Yayman evli ve iki çocuk babasıdır.

Üniversitedeki akademik çalışmaları yanında bir süre gazetelerinin yorum sayfalarında siyasal analizler yazan Hüseyin Yayman, yakın zamanda Hürriyet gazetesinden, Vatan gazetesine transfer oldu. Yayman, çözüm süreci kapsamında başlatılan Akil İnsanlar Heyeti’nde yer aldı.

Vatan gazetesinde köşe yazarlığı ve CNN TÜRK Televizyonu’nda yorumcu/siyaset danışmanlığı görevinde bulunan Hüseyin Yayman, TBMM 25. dönem Ak Parti İstanbul 1. Bölge milletvekilliğine aday gösterilmiştir.

IMG_0045

Kitapları: Birinci baskısı SETA Vakfı yayınları arasında çıkan Türkiye’nin Kürt Sorunu Hafızası isimli çalışması bulunan Hüseyin Yayman’ın yayınlanmış bazı eserleri şu şekildedir: Türkiye’nin İdari Reform Tarihi (Turhan Yayınevi), Kürt Sorunu Nasıl Çözülmez (Ed.), Türkiye’nin Kürt Sorunu Hafızası(3.Baskı, Doğan Kitap). Türkiye’de Kamu Yönetimi (2. Baskı Nobel Yayınevi), Yönetim Bilimi (9. Baskı Nobel Yayınevi), Mahalli İdareler (3. Baskı Nobel yayınevi), İnsan Kaynakları Yönetimi, (6. Baskı Nobel yayınevi). Türkiye’nin Açılım Politikaları(Meydan yayınevi). Son olarak yazarın, devlet-PKK görüşmeleri konusundaki çalışması yayına hazırlanmaktadır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.