Hoşgeldiniz  

HURŞİT YILDIRIM, “YERLİ VE MİLLİ SİSTEM”

admin | 23 Mart 2017 | Ataşehir Ak Parti, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

hursit_yildirim (0)Hurşit Yıldırım, yaşanmış gerçek tarihi belgeleriyle anlatmak amacıyla yazdığı “Parlamenter Sistem Krizleri ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”  kitabının tanıtımını yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Not tutarak başladığı kitap yazma macerasını anlatan, öğrenmenin en doğru yolunun yazmak olduğunu öğrendiğini kaydeden Ak Parti İstanbul Milletvekili Hurşit yıldırım, “Parlamenter Sistem Krizleri ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”  kitabının lansman toplantısında parlamenter sistemlerde krizlerin çıkmasının normal olduğunu, cuntacıların kolay müdahale edilebilmesi amacıyla zayıf hükümet modelini uygulamaya koyduğunu ifade etti.

KİTAPTAKİ BİLGİLER FAYDALI OLACAK

Ak Parti Milletvekili Hurşit yıldırım’dan önce ev sahibi olarak kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, derin araştırma ve incelemeler sonucu ortaya çıkan ve yaşanan krizlerin hatırlatıldığı “Parlamenter Sistem Krizleri ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”  kitabındaki bilgilerden 16 Nisan’da gerçekleşecek referandum çalışmaları sırasında anayasa değişikliğini anlatmakta yararlanacaklarını, kitabın bu anlamda kendilerine faydalı olacağına inandığını söyledi.

YAŞANMIŞ GERÇEK TARİHİ BELGELERLE ANLATILIYOR

Yazılmış değil, yaşanmış gerçek tarihi belgeleriyle anlatmak, anlamak paylaşma amacıyla Parlamenter Sistem Krizleri ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adıyla bir kitap kaleme alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Hurşit yıldırım, kitabının Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi’ndeki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin neler getireceğini, Türkiye Cumhuriyetinin nerelere taşıyabileceğini anlattı.

HURŞİT YILDIRIM’IN LANSMAN TOPLANTISI ÜSKÜDAR’DA

Söz uçar yazı kalır ilkesinden hareketle ve tarihe not düşmek amacıyla yazdığı “Parlamenter Sistem Krizleri ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”  kitabının lansman toplantısı Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi’nde yapıldı.

PARLAMENTER SİSTEM PEK ÇOK KRİZLE KARŞI KARŞIYA KALDI

Kitabında, çok partili hayata geçmesi ile parlamenter sistemin pek çok krizle karşı karşıya kaldığının altını çizen Ak Parti İstanbul Milletvekili Hurşit yıldırım, tarihi süreçte ülkemizde yaşanan parlamenter sistemin belli başlı krizlerini hatırlatıp kamuoyunun dikkatine sunduğunu kaydetti.

40 YILDIR PARLAMENTER SİSTEM VE BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞILIYOR

Ülkemizde son 40 yıldır, kuvvetler ayrılığı ilkesinin uygulandığı ülkelerde olduğu gibi parlamenter sistem ve başkanlık sistemi tartışmalarının yaşandığına işaret eden Hurşit yıldırım, sıkça yapılan seçimlerde tek parti iktidarının gerçekleşmemesi, darbeler, koalisyon hükümetleri, sancılı Cumhurbaşkanı seçimler gibi siyasi krizlerin görüldüğüne dikkat çekerek, zaman zaman başkanlık ve yarı baişkanlık sistemine geçiş tartışmalarının yaşandığını kaydetti.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ” ANLATILIYOR

Geçmişte yaşanan siyasi krizlerin tekrarlanmaması için parlamenter sistemin aksayan yönlerine dikkat çekilen, başkanlık sisteminin uygulandığı ülkelerdeki aksaklıkların, şimdiye kadar çıkan sorunların da araştırıldığı kitapta, gözlenen sorunlara çözüm önerilerinin yer verilerek, Türkiye’ye özgü, “yerli ve milli” olduğu ifade edilen “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” anlatılıyor.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hurşit yıldırım, tanıtım toplantısının sonunda Pozitif Yayınları tarafından yayınlan “Parlamenter Sistem Krizleri ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adlı kitabını imzaladı.

Av.Hurşit Yıldırım’ın kitap lansman toplantısına ev sahibi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Revza Kavakçı Kan ile birlikte Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, Ak Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, Ak parti teşkilat mensupları, hukukçular ve davetliler katıldı.

HURŞİT YILDIRIM KİMDİR?

1974 yılında Yozgat’ta doğan, İlkokulu Kırşehir’de, ortaöğretimini Yozgat Yerköy İmam Hatip Lisesinde tamamlayan Hurşit Yıldırım, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1995 yılında mezun oldu.

Mali Hukuk alanında yüksek lisans eğitimi alan Yıldırım, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğünde memur olarak çalıştı. İngilizce ve Arapça bilmektedir. Öğrencilik yıllarından itibaren çok sayıda STK’da görev aldı.

Siyasi yaşamına Kadıköy’de adım atan Av.Hurşit Yıldırım Kadıköy Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı ile başladığı süreçte çeşitli kademelerde görev aldı. İl yöneticiliği ve  Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı ile devam eden siyasi yaşamı, Ak parti Belediye Başkan adaylığı sonrası, Ak Parti İstanbul Milletvekilliği grevi ile devam ediyor.

İngilizce bilen, 18 yıldır Kadıköy’de serbest avukatlık yapmakta olan Hurşit Yıldırım, evli ve 3 kız çocuk babasıdır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.