Hoşgeldiniz  

Hollande, halk desteğini en hızlı kaybeden lider oldu

admin | 08 Mayıs 2013 | Dünya, Genel, Manşet A- A+

hollande-halk-destegini-en-hizli-kaybeden-lider-olduHollande Fransa’da halkın desteğini en hızlı kaybeden lider unvanını aldı.

Seçmenlerinin beklentilerini yerine getiremeyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, henüz ilk yılında, ülkenin son yarım asrında kamuoyu desteğini en hızlı kaybeden cumhurbaşkanı oldu.

Fransızların kötüye giden ekonomiden sorumlu tuttukları eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin yerine büyük umutlarla bir yıl önce işbaşına getirdikleri Sosyalist lider François Hollande, seçmenlerini hayal kırıklığına uğrattı.

“Kemer sıkma” önlemlerine muhalefetiyle tanınan Hollande’ın 60 milyar avroluk bütçe kesintisi planlaması ise onbinlerce kişinin meydanlara inmesine neden oldu.

Son anket sonuçları

Cumhurbaşkanı Hollande, özellikle ekonomik vaatleri konusunda kayda değer bir başarı elde edememesi nedeniyle henüz birinci yılında, ülkenin son 50 yılın en kısa sürede gözden düşen cumhurbaşkanı oldu.

CSA kamuoyu araştırma merkezinin son anketinde, bugün seçim olsa Sarkozy yüzde 34, aşırı sağcı Marine Le Pen yüzde 23, Cumhurbaşkanı François Hollande ise ancak yüzde 19 oranında oy alabileceği belirlendi. Anket sonucu baz alındığında, iki turlu bir seçim halinde Hollande’ın ikinci tura kalamayacağı görülüyor.

“Yeterli otoriteye sahip değil”

Bu arada eski Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin siyasete geri dönme niyetinde olduğuna ilişkin haberlerde artış gözleniyor. Le Parisienne gazetesi, Sarkozy’nin, Cumhurbaşkanı Hollande için “Fransa’daki sorunlarını çözmek için yeterli otoriteye sahip değil” şeklindeki sözlerini aktardı. Gazete Sarkozy’nin, “Toplumumuz halihazırda çok kırılgan bir durumda. Patlaması için bir kibrit yeter” sözlerini ön plana çıkardı. Haberde ayrıca Sarkozy’nin, “Sosyalist iktidar çöküşün eşiğinde. Ben bu konuda son derece endişeliyim. Muhtemelen geri dönmem gerekebilir” sözlerine yer verildi.

TRT Haber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.