Hoşgeldiniz  

HGS KULLANAN ARAÇ SAHİPLERİNİN DİKKATİNE

admin | 25 Aralık 2015 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

hgsUlaştırma Bakanlığı, Ataşehir genelinde karayolları ve köprü gişelerinde OGS ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanan 20 bin Ataşehirli araç sahibine ceza tebliği gönderdi.

Yurt genelinde Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanan olan çok sayıda araç sahibine ceza gönderiliyor. Bu kapsamda 20 bin Ataşehirli araç sahibine ceza tebliği gönderildiği öğrenildi.

Öte yandan Sayıştay, Karayolları Genel Müdürlüğü denetim raporunda köprü ve otoyollarda meydana gelen Kaçak geçişlerin tahakkukuna ilişkin kayıt yapılmadığını tespit etti.

Sayıştay raporunda; 2014’te köprü ve otoyollarda gerçekleşen toplam 169 milyon 982 bin 867 TL kaçak geçiş bedeline ilişkin gelir tahakkuk kaydı yapılmadığı ve mali tablolarda yer verilmediği ifadesi yer alıyor.

İTİRAZLAR NÖBETÇİ SULH CEZA MAHKEMELERİNE

Ataşehirlileri ve Yenişehir Mahallesi sakinlerini uyaran Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı; “Yenişehir Mahallesi muhtarlığı olarak halkımızın yoğun şikayetleri üzerine Konuyla ilgili hukukçularımız gerekli çalışmaları yapmaktadır. Araç sahibi olan vatandaşlarımızın bağlı oldukları muhtarlıklara giderek isimlerine veya plakalarına gelen evrakları kontrol etmeleri gerekiyor. Herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, gelen cezaya itiraz etmek isteyen araç sahiplerinin bağlı oldukları Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemelerine itiraz etmeleri gerekmektedir” diyerek, itirazların Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemelerine yapılması gerektiğini söyledi.

KAÇAK GEÇİŞLERİN TAHAKKUK KAYDI YOK

Karayolları Genel Müdürlüğü denetim raporunda köprü ve otoyollarda meydana gelen Kaçak geçişlerin tahakkukuna ilişkin kayıt yapılmadığını tespit edildi.

2014 yılı içinde 161 milyon 912 bin 949 adet OGS’li geçişten 397 milyon 767 bin 52 TL, 237 milyon 578 bin 840 adet HGS’li geçmişten de 639 milyon 927 bin 4 TL olmak üzere 1 milyar 37 milyon 694 bin 56 TL gelir elde edildiğini belirten Sayıştay, kaçak geçişlere ilişkin ilginç bir tespit yaptı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.