Hoşgeldiniz  

Hendek’te Havai Fişek Faciası: 4 ölü, 3 kayıp, 108 Yaralı

admin | 04 Temmuz 2020 | Genel, Gündem, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Sakarya’nın Hendik ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında Saat 11.15 sularında patlama meydana geldi. Patlamanın ilk anından itibaren bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Patlamanın meydana geldiği fabrikada ve patlamadan etkilenen vatandaşların durumu netleşene kadar bölgede olacaklarını kaydeden Bakan Koca, “85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 18 UMKE ekibimiz, 112 ekibimiz, AFAD ekibimiz ile birlikte olay yerinde.” Dedi.  

3 BAKAN BÖLGEDE

4 işçi hayatını kaybettiği 108 işçinin yaralandığı atlama sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk patlamanın gerçekleştiği Hendek ilçesine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

108 YARALIDA 60’NIN TEVDİSİ SÜRÜYOR

Daha önce 97 olarak açıkladığı yaralı sayısının 108 olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, “31 yaşında 1 vatandaşımızın ağır yaralı olarak tedavisi yapılmakta. Bunun dışında durumu ciddi olan vakamız yok. İncelemelerde bulunmaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz sağlık hizmetini erken dönemde hızlı vermeye başladı. Yaralı olarak tedavisine başlanan kişi sayısı 108 oldu. 60 kişinin hastanelerde tedavisi devam ediyor. 3 vatandaşımızla ilgili arama çalışmaları devam ediyor” dedi.

4 can kaybının yaşandığı Hendek’teki patlamaya ilişkin Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.