Hoşgeldiniz  

HAYDARPAŞA GARI’NDA KADIKÖY KİTAP GÜNLERİ BAŞLADI

admin | 04 Haziran 2017 | Genel, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Geçen yıl ilk kez tarihi Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen ve 100 bin okurun ziyaret ettiği Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, bu yıl yine tarihi garın tarihi atmosferinde başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

3 Haziran Cumartesi günü, Onur Konuğu Yazar Firuzan’ın da katılımıyla Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu tarafından açılışı yapılan, 9 gün sürecek 9. Kadıköy Kitap Günleri’ne 200’e yakın yayınevi katılıyor.

ONUR KONUĞU FÜRUZAN

Çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan, bu yılki Kitap Günleri’nin Onur Konuğu. “Parasız Yatılı” ile Türkiye edebiyatına büyük katkı sağlamış olan Füruzan, açılış günü imza standında okurlarıyla buluştu.

Haydarpaşa Garı’ndaki 9. Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri’nin açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kitap okumanın önemine dikkat çekerek; “Binlerce yıldır kamusal olarak kullanılmış olan bu alan kitaplarla bütünleştiği zaman kitaplardaki bilgi birikim, tarih, edebiyat tüm bu birikimlerin bu kamusal alanla biriktiği zaman buralardan çıkacak, özgürlük buralardan çıkacak dinamizm buralardan çıkacak aşk bu ülkeye ciddi şekilde katkı sağlayacaktır” dedi.

Ülkemizde kitap okuma oranının çok düşük olduğuna dikkat çeken Aykurt Nuhoğlu, Japonya’da bir kişinin 25 kitap okuduğunun altını çizerek, “Türkiye’de 6 kişi bir kitap okuyor. Biz geçmişten gelen gücümüzü binlerce yıllık yaşamımızı kitaplarla bir araya getiremezsek demokrasiyi yeşertemez daha zengin müreffeh bir toplum olamayız. Bu sebeple kitap okumanın önemli olduğunun bilinciyle kitaplarla Kadıköylüleri bir araya getirdik. Geçen yıl kitap günlerine 110 bin insan geldi bu sene 300 binin üzerinde insan gelecektir” diye konuştu.

ONUR ÖDÜLÜ CEZAEVİNDEKİ TURHAN GÜNAY’A

30 yıla yakın Cumhuriyet gazetesinde çalışan, 25 yıldır Kitap Eki’nin Yayın Yönetmenliği’ni sürdüren Turhan Günay, Kadıköy Belediyesi 9. Kitap Günleri “Yayıncılık Onur Ödülü” verildi. Günay’ın ödülü kızına verilirken, Çizgi Roman Ödülü ise Karaoğlan’ın yaratıcısı Suat Yalaz’a takdim edildi.

Tarihi Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen 9. Kadıköy Kitap Günleri’nın açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP İl Başkanı Cemal Canpolat ile birlikte CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, Eşber Yağmurdereli ve kitapseverler katıldı.

180 Yayın evi, 16 STK, 28 bireysel yazarın yer alacağı Kadıköy Belediyesi 9. Kitap Günleri’nde, 835 sanatçı ve yazar imza günü düzenlereken, 86 söyleşi yapılacak.

Aralarında İrfan Değirmenci, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Haydar Ergülen, Enis Batur, Yekta Kopan, Ercan Kesal, Hüsnü Mahalli, İbrahim Kaboğlu, Fatih Portakal, İhsan Eliaçık, İoanna Kuçuradi, Sevin Okyay, Özgür Mumcu, Ataol Behramoğlu, Mert Fırat, Sunay Akın gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci İstanbullularla buluşacak. Kitap Günlerinde 25. Yılını kutlayan Leman dergisi de yazar ve çizerleri atölye ve söyleşilerle yer alacak.

ATÖLYELER

Okurların vagonlarda kitap okuma, söyleşilere katılma ve yazarlarla buluşma olanağı bulacağı Kitap Günleri boyunca, özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği pek çok atölye de düzenlenecek.

FİLM GÖSTERİMLERİ

Kitap Günleri, Kısa Film Kolektifi’nin film gösterimlerine ve söyleşilerine de ev sahipliği yapacak. “Tarihin Rayları Üzerinde”, “In Out”, “The Train” filmlerinin gösterimlerinin yanı sıra, “In Out” gösteriminin ardından yönetmen Zeynep Merve Uygun ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

RİNG SEFERLERİ VAR

Kadıköy Belediyesi, 9. Kitap Günleri boyunca Bostancı Lunapark, Bostancı Vapur İskelesi ve Kadıköy Haldun Taner önünden Haydarpaşa Garı’na ring seferleri düzenleyecek. 3-9 Haziran günleri 11.00, 13.30, 16.30 ve 19.30’da Bostancı Vapur İskelesi önünden; 10.30, 14.00, 17.00, 20.00’da Bostancı Minibüs Yolu Lunapark önünden; 11.30, 13.30, 15.30, 17.30, 19.30’da Kadıköy Haldun Taner önünden 9. Kitap Günleri’nde Haydarpaşa Garı’na ring seferi servisler yapılıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.