Hoşgeldiniz  

‘HAVA KİRLİLİĞİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ’ KONFERANSLARI BAŞLADI

admin | 02 Aralık 2015 | Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

atasehir_hava_kirliligi_iklim (1)Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Hava Kirliliği ve İklim Değişikliği” konulu konferanslar okullarda başladı.

Ataşehir’de “Hava Kirliliği ve İklim Değişikliği” konulu konferanslar başladı

Hava kalitesinin önemine ve gerçek hayata dönük etkilerine farkındalık kazandırmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında Ataşehir’deki 8 okulun öğrencilerine, belediye personeline ve halka açık olarak konferanslar düzenlenecek, öğrencilere ve kamuoyuna bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

atasehir_hava_kirliligi_iklim (3)

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu tarafından sunulacak Hava Kirliliği ve İklim Değişikliği Konferanslarının ilk gününde Prof Faik Somer Spor Lisesi ve Habire Yahşi Anadolu Lisesi’nde konferanslar düzenlendi.

15 Aralık’a kadar Ataşehir’deki okullarda sürecek konferanslardan sonra 17 Aralık’ta halka açık bir konferans yapılacak.

atasehir_hava_kirliligi_iklim (4)

HAVA KALİTESİ ÖLÇÜLECEK

Ataşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen “Ataşehir İlçesi Hava Kalitesinin İzlenmesi ve Modellemesi Araştırma Projesi” kapsamında; modern dünyada önemi hızla artan hava kalitesinin ölçümü, değerlendirilmesi ve bölgede yaşayanların sosyo-ekonomik gelişimi ile hayat kalitesinin arttırılmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Araştırma projesinin ilk adımında İlçe sınırları içerisinde kurulacak hava kalitesi istasyonu için yer seçimine karar verilecek ve istasyonda ölçümü yapılacak parametreler belirlenecek.

Sonrasında kurulacak bu istasyondan gelen ölçüm sonuçlarının değerlendirilmesi yapılacak.

Bölgede elde edilen hava kalitesi ölçüm sonuçları hava kalitesi standartları ve hava kalitesi indeksi açısından analiz edilerek değerlendirilecek.

Analizi gerçekleştirilen parametreler dâhilinde, kirliliğe en çok sebebiyet veren parametrelere ulaşmak mümkün olacak.

atasehir_hava_kirliligi_iklim (5)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.