Hoşgeldiniz  

HATAY GÜNLERİ BAŞLADI

admin | 09 Nisan 2015 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

basin_hatay_gunleriİstanbul Valisi Vasip Şahin Feshane’de düzenlenen Hatay Günleri’ne katıldı. Hatay Günleri etkinliğini Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği HATAYDER düzenledi.

Vali Şahin, Hatay Valiliği himayesinde Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği HATAYDER tarafından düzenlenen 5. Hatay Günleri etkinliğine katıldı.

Hatay Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte Hatay ilçeleri, STK’ları ve Sanayicilerine ait stantları gezen Vali Şahin, ikram edilen yöresel lezzetler ve künefenin de tadına baktı.

Hatay’ın tepsi kebabı, künefesi, kireçte kabak tatlısı, ceviz reçeli, kömbesi, tuzlu yoğurdu,balı, salça ve baharatlarıyla damaklarda bayram şöleni yaşatacak lezzetlerini; Hatay kamışlarından yapılan neyleri, yakma tabloları, doğal güzelliklerini, kadim kültürünü ve tarihini İstanbullular ile buluşturacak olan Hatay Günleri’nin geçmişte olduğu gibi bu yıl da ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik 12 Nisan Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.