Hoşgeldiniz  

HALİT DUMANKAYA ‘HAKKINIZI HELAL EDİN BİZ DE ALDATILDIK’

admin | 27 Temmuz 2016 | Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

halit-dumankaya_aldatildik“FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları” gerekçesiyle üst düzey yöneticileri gözaltına alınan Dumankaya ailesi gazete ilanında “Hakkınızı helâl edin, biz de aldatıldık” dedi.

Daha önce “FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları” gerekçesiyle üst düzey yöneticileri gözaltına alınan Dumankaya ailesi gazeteye ilan verdi. İlanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben, “Hakkınızı helâl edin, biz de aldatıldık” denildi.dumankaya-insaat-hakkinizi-helal-edin-biz-de

Gazetelere Dumankaya ailesi adına Halit Dumankaya tarafından verilen ilnda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenilerek; “En son söyleyeceğimi şimdi söyleyeyim, hakkınızı helâl edin. Biz de aldatıldık” diye başlayan ilan şöyle:

“Ailemiz ve aile şirketimizde yoksula, hayır işlerine yardım, bir ana baba vasiyetidir. Yaptığımız yardımları hiçbir kurum ve yapı gözetmeden; din, dil ve ırk ayrımı yapmadan her zaman ülkemiz gençlerinin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla eğitim ve öğretim konusunda yaptım. 17-25 Aralık tarihine kadar yaptığımız bu yardımlardaki en büyük gafletim yardım yaptığımı kuruluşların gerçek yüzünü görememektir. 17-25 Aralık itibariyle her geçen gün kirli yüzleri ortaya çıkan bu yapı ile ilişkilerimizi kestik.”

“Hayırdan şer doğdu” denilen ilânda, “Hayır adına şer’e karışanları lanetliyor, FETÖ terör örgütü bu yapıya mensup diğer şer güçleri ile ne şahsım ne de ailemin adının bir arada anılmasını istemiyorum” ifadelerine yer verildi.

15 Temmuz darbe girişimin de lanetlendiği ilân, “FETÖ terör örgütüyle cansiperane mücadele eden kahraman polis teşkilâtımıza, gözbebeğimiz askerlerimize, her şeyini ortaya koyan aziz milletimize ve bu milli ruhun yeniden dirilişinin sembolü olmuş siz sayın Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımızı arz ediyor, hakkınızı helâl etmenizi temenni ediyoruz” diye son buldu.

HALİT DUMANKAYA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen operasyonda “FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladıkları” gerekçesiyle Dumankaya Holding’in üst düzey yöneticileri gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında tutuklanan Dumankaya Holding Murahhas üyesi Halit Dumankaya, yaklaşık bir ay sonra tahliye edilmişti.

BOYDAK DA PİŞMANLIK AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Gülen Cemaati’ne yakın Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da geçen hafta, “FETÖ örgütüne, geçmişte iyi niyet ve sadece vatanseverlik duygusuyla yaptığımız yardımları düşününce bugün kahroluyoruz” dediği bir açıklama yapmıştı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.