Hoşgeldiniz  

HALİT AKÇATEPE’YE ATAŞEHİR’DEKİ “SAHNESİ”NDE VEDA

admin | 05 Nisan 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

halit_akcatepe_veda_atasehir_cenaze (1)Kalp krizi sonucu 79 yaşında hayata veda eden son yolculuğuna uğurlanan usta oyuncu Halit Akçatepe, Ataşehir Belediyesi tarafından adının verildiği tiyatro sahnesinde anıldı.

Öncek gün hayatını kaybeden Türk sinemasının usta oyuncusu Halit Akçetepe için Üsküdar’daki Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Sanatçının cenazesi, kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

79 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ

Kalp krizi sonucu 79 yaşında hayata veda eden usta oyuncu Halit Akçatepe için Üsküdar’daki Şakirin Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Akçatepe’nin ailesi, Müjdat Gezen, Emel Sayın, Cihat Tamer, Nuri Alço, Atılay Uluışık, Şevket Altuğ ve sanatçının sevenleri katıldı.

ATAŞEHİR’DE ADI VERİLEN SAHNEDE TÖREN

20 yıla yakın süre Ataşehir’de yaşayan ve 31 Mart Cuma günü yitirdiğimiz Halit Akçatepe’nin adı Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki tiyatro sahnesine verilmişti.

Halit Akçatepe’nin adının bir tiyatro sahnesine verilmesi, sanatçıya yaşarken değer vermenin, sevgi göstermenin önemli bir örneği olarak da dikkat çekmişti.

8.Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali kapsamında Ekip Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Macbeth” adlı oyun öncesi usta oyuncu Halit Akçatepe için saygı duruşunda bulunuldu.

Bir dakikalık saygı duruşu sonrası; Halit Akçatepe, adını taşıyan sahneyi dolduran sevenleri tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

FOTO: Kadir İncesu

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.